Zanimljivosti

ULTRA CHALLANGE: Sa biciklom od Welsa do Podgaja

Ivica Radoš rodom iz Tomislavgrada, a živi i radi u Austriji sada već prošle godine došao je na ideju da iz Austrije krene sa biciklom do rodnog mjesta Podgaj (Tomislavgrad).

Inače, ovakvi pothvati nas ne čude od Ivice, kojeg smo upoznali prije par godina kada smo sa njim vozili iz Mostara do Vukovara (400km). Budući da smo ovu dionicu prešli za nekih 11 sati vožnje, vjerujemo kako će trenutni projekt Wels – Podgaj (850km; 3.500mnv) preći u roku 24 sata.  :)
 


Po njegovim riječima na ovu ideju došao je u lipnju sada već prošle godine kad  na jednom treningu razgovao je s prijateljem o tomu  postoje li granice u biciklizmu i gdje su? Pri tom razgovoru dotakli su se i ideje koja se Ivici dugo vrtila po glavi, te o načinu na koji realizirati tu ideju.

"Razgovarao sam s kolegom i rekao mu kako želim za godinu dana, dakle  u lipnju 2020. godine, krenuti biciklom iz Welsa gdje živimo u svoje rodno selo Podgaj u općini Tomislavgrad, iz cuga, odnosno u što kraćem roku i upitam ga što misli o tomu?", kazao je Ivica.

"Što da mislim, idem i ja s tobom!”, odgovorio je bez razmišljanja, što me jako obradovalo, od radosti sam gotovo pao s bicikla.

"Naravno, nakon toga smo malo kasnije i dataljnije razgovarali o našem planu, čak i na treninzima pred ostalim kolegama. Neki od njih su čuli naš razgovor i ostajali su bez teksta, neki su nas radoznalo gledali, a mi smo im potanko sve objasnili. Odlučili smo potražiti pomoć još jednog kolege, a ubrzo se i javio dobrovoljac, tako da nas trojica vozimo ULTRA CHALLANGE", kazao nam je Radoš.
 


Uskoro su se javili i sponzori u velikom broju, a predsjednik i dopredsjednik  Radoševog biciklističkog kluba javili su se pratiti ovu zanimljivu biciklističku rutu vozilom s rotacijom. MERCEDES – BENZ SILBERGASSER je osigurao veliki  dugački SPRINTER s dovoljno mjesta za jelo, piće, rezervne dijelove za bicikla, jer se naravno istim putem trebaju vratiti nazad u Austriju.

ULTRA CHALLANGE je dionica duga  850 kilometara sa 3.500mnv , prema planu, ne bi trebala trajati duže od 39 sati i 59 minuta ukupno utrošenog vremena. Kako poručuju sve će biti transparentno i pregledno, neće biti nikakvog muljanja, skretanja sa staze, jer će cijelo putovanje imati ućivo prijenos "LIVE STREAM" na Facebooku, a naravno njihov pothvat ćemo pratiti i mi, kao i ostali mediji koji su uključeni u ovaj projekt.

Start je u subotu,  6. lipnja, 2020. godine, u 03:00 sati, a ukoliko sve bude išlo po planu na cilj bi trebali stići u nedjelju, 7. lipnja, 2020. godine, najkasnije do 18:59 sati, u duvanjsko selo  Podgaj, koje ima oko 30-tak kuća. Podsjećamo da je Ivica Radoš prije tri godine biciklom uspješno odvozio rutu Wels-Međugorje, tako da ovaj pothvat nije ništa novo za ove iskusne bicikliste.
 


Podgajani su dočekali svog mještanina  Ivicu Radoša, nakon povratka iz Međugorja, a u planiranoj ruti na ljeto Podgaj će biti cilj novog pothvata njihovog Ivice  

Ivici Radošu i njegovim kolegama želimo uspješnu i sretnu vožnju!
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.