Vijesti

Jel moguće otkazivanje utrke Milan-San Remo u 2020 godini?

S 11 tjedana do starta utrke Milan-San Remo, postoji velika opasnost da će organizatori biti prisiljeni otkazati utrku po prvi put od 1945. godine.

Klizišta na glasovitoj Italijanskoj regiji Poggio, gdje se nalazi čuveni 4-kilometrski uspon koji se nalazi na 5km do cilja prvi put je predstavljen davne 1960. godine i ima status značajne dionice na ovoj utrci, odnosno danas već na 111. izdanju utrke Milan-San Remo.
 


Jake kiše koje su tijekom 12 mjeseca padale na talijanskoj obali Ligurije prouzrokovale su klizišta što je dovelo do zatvaranja ceste Via Duca d'Aosta, koja vodi do uspona Poggio. Iako je trenutno djelomično otvorena, cesta nije u dobrom stanju za održavanje utrke. Alberto Biancheri, gradonačelnik grada San Remo, izjavio je na nedavnom sastanku "da se utrka Milano-San Remo ne može održati". Za popravljanje ceste trebalo bi izdvojiti oko 14 milijuna dolara, a veoma je vjerovatno da Biancheri gleda na način da organizator utrke RCS Sport sudjeluje u snošenju troškova.

Još jedno rješenje ovog problema je preusmjeravanje utrke tako da je sada izgledno da će Cipressa biti posljednji uspon na 15 km do cilja, što će biti od koristi čistim sprinterima.

Prošle godine Julian Alaphilippe bio je dio grupe koja je napravila bijeg na Poggio usponu. Francuz je tada odsprintao Olivera Naesena i Michala Kwiatkowskog za pobjedu. Peter Sagan je završio na 4 mjestu, a Slovenac Matej Mohorič na 5 mjestu.

Milan-San Remo osma je utrka u WorldTour kalendaru za 2020. godinu. Prva utrka u ovoj godini je Santos Tour Down Under, koja počinje 21. siječnja.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.