Vijesti

Edo Maas (Sunweb) ponovno hoda uz pomoć bioničkih nogu

Vozač tima Sunweb, Edo Maas konstantno napreduje u svom oporavku, a na Instagramu je objavio video o sebi u kojem poduzima prve korake potpomognute nizom bioničkih udova.

19-godišnjem Nizozemacu rečeno je da više nikad neće hodati nakon što ga je prošlog listopada udario automobil koji je ušao na stazu utrke za U23 kategorije.
 


Iako je Maas ostao paraliziran u nogama nakon sudara, uspio je napraviti male korake uz pomoć pokretnog egzoskeleta, a to je i objavio u Instagram postu u kojem je također pokazao kako je dobro raspoložen dok je u postu tagirao bivšeg trkača Usaina Bolta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@usainbolt

A post shared by EDO MAAS (@edo.maas) on

Ozljede su mu nanesene dok se spuštao čuvenom dionicom Madonna del Ghisallo tijekom utrke "Il Piccolo Lombardia". Nakon pada hitna je brzo intenvenirala i odjurili su u bolnicu s prijelomima vrata, leđa i ozljedama lica i bio je bez svijesti nekoliko dana.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.