Ispiši ovu stranicu

Vijesti

Benko i Terpstra udruženim snagama nastupaju na Cape Epic

Mađarska brdska biciklistkinja Barbara Benko udružila se s Nizozemkom Anne Terpstra za nastup na osmodnevnoj MTB utrci Cape Epic, koji počinje 15. ožujka/marta.

30-godišnja Benko već se dva puta natjecala na Wines2Whales i Tankwa Trek izdanjima, no ovo je prvi da će se boriti sa zastrašujućim Epicom.
 


"Zapravo sam oduvijek želila voziti Epic, ali nikad nisam imala savršenu partnericu ili tim podrške. Željela sam to učiniti ispravno ili nikako", kazala je Benko.

Benko, koja je do sada 30-puta bila državna prvakinja preko disciplina XCO, XCM, ciklokros pa i na cesti, kaže kako smatra da je s Terpstra i Ghost Factory Racing ekipom pronašla savršenu postavu da krenu u Južnu Afriku.

"Cape Epic nije utrka koju jednostavno odete i vozite", kazala je 29-godišnja Terpstra, petostruka cross-country državna prvakinja koja je također oduvijek imala želju dodati Cape Epic na popis svojih utrka.

"Znam da se Barbara oduvijek htjela natjecati na Epicu i naravno ta utrka je bilo dugo vremena na mojoj listi želja. Ali kao što je rekla Barbara, morate imati savršene uvjete kada idete na startnu liniju Epic-a".

Terpstra je dodala da se u početku pomalo plašila Epic-a, tako da i pored velike želje nikad nije ozbiljno razmišljala o tome da se utrkuje.

"Ali nakon što sam se već nekoliko puta utrkivala s Barbarom, bila u Južnoj Africi i pomalo upoznala to područje, plus izašla sam iz nevjerojatne 2019. sezone i nakon dobrih razgovora s timom, mislim da ja (i mi kao tim također ) sada smo više nego spremne za ovaj pothvat".

Što se tiče Olimpijskih igara u Tokiju 2020., Benko je kazala da mnogi smatraju da bi bilo rizično voziti Epic u Olimpijskoj godini.

"Možda je to i točno, zapravo. Nikad ne znate kako ćete izaći iz utrke. Ali da budem iskrena, vjerujem svom treneru 120%".

"Pripremit će me za utrku i dat će mi najbolji mogući plan za oporavak nakon toga, tako da mogu započeti i ozbiljno krenuti u sezonu Svjetskog kupa na jednom doista visokom nivou. Ove godine on započinje tek u svibnju, tako da ima dosta vremena za oporavak i pripreme za Olimpijske igre".

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Mirela Čučak

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.