Vijesti

Kako izgledaju pripreme bivšeg trostrukog svjetskog XCM prvaka? | Impresivnih 51h, 1362km, 29 655m

Bivši trostruki svjetski prvak u maratonu Alban Lakata, pokazao je koliko je potrebno vremena i truda potrošiti kako bi  ostao na vrhunskom nivou i pripremio se za nove izazove a tu najviše mislimo na Cape Epic.

Iako na leđima ima 40 godina Lakata je u tjedan dana napravio impresivnih 1362km sa 29 655m ukupnog uspona, a sve to za 51h  aktivne vožnje. Sve ovo dešavalo se u 6 dana trening kampa na Gran Canariji.

Najduža vožnja tokom priprema uključivala je 269km dugu rutu obilaska kompletnog otoka. Vožnja je trajala 9,5h i na kraju je sadržavala preko 6000m ukupnog uspona. Ono što je posebno impresivno bila je prosječna brzina koje je iznosila 28,3km/h.

Sam Lakata je rekao da je uloženi trud na ovoj vožnji bio umjeren. Pa dobro dragi Albane, trebao si otići na neki veći otok….šta da ti kažemo osim veliki respekt i sretno na ovogodišnjem Cape Epicu.

Austrijanac i ove godine nastupa sa partnerom Karlom Plattom i želimo mu puno sreće na utrci koju nikada nije osvojio.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.