Vijesti

David Lappartient se obratio predsjednicima Nacionalnih Federacija po pitanju virusa Covid-19

Ured predsjednika UCI-a pripremio je informacije i preporuke za pomoć vođama Nacionalnih Federacija, menadžerima i supervizorima u rješavanju problema vezanih za COVID-19.

Smjernice se primjenjuju na sve UCI lokacije, uključujući kampuse, zdravstvene sustave u UCI, kao i na sve Nacionalne Federacije i organizatore događaja.
 


Pismo Vam prenosimo u cijelosti:

"Poštovani Predsjednici nacionalnih Federacija,

Danas vam pišem u svjetlu izbijanja viroze (Covid-19) povezane s novim koronavirusom (SARS-CoV-2) koji utječe na dio svjetske populacije, uključujući i našu biciklističku obitelj.

Jučer smo se u prisustvu našeg Medicinskog Direktora sastali s predstavnicima različitih članova biciklističke obitelji - timovima, vozačima, organizatorima, te predstavnicima Belgijske i Italijanske Biciklističke Federacije - kako bismo razgovarali o cjelokupnoj situaciji i dogovorili se o načelima koja će se usvojiti u našem sportu u kontekstu ove zdravstvene krize.

Prije svega, donesena je odluka da se u ovoj fazi ne nastavlja otkazivanje bilo kojeg događaja.

Sve moguće odluke o otkazivanju donijet će zdravstvene vlasti u dotičnim zemljama i regijama ovisno o razvoju lokalne situacije i utvrđenim različitim čimbenicima rizika. Organizatori i svi članovi biciklističke obitelji dužni su se pridržavati svake takve odluke.

S obzirom na događaje koji još traju, odlučeno je da svaki organizator mora poduzeti određeni broj mjera s ciljem ograničavanja maksimalnog rizika od daljnjeg širenja koronavirusa. To uključuje:

  • povećanje udaljenosti između publike i vozača, posebno u startnoj i ciljnoj zoni;
  • poštujući strogi medicinski protokol, promjenjiv ovisno o državi, ali u svakom slučaju uključuje postupak rješavanja sumnjivih slučajeva i pružanje detaljne karte ustanova koje mogu provesti dijagnostičke testove na koronavirus;
  • ograničavanje broja ekipa koje borave u svakom hotelu;
  • poštujući određene higijenske mjere, na primjer izbjegavanje korištenja iste olovke od strane vozača koji se potpisuju na startu utrke.

Daljnje detalje pružit će naš medicinski direktor, prof. Xavier Bigard (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

Što se tiče kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju, bio bih zahvalan ako biste mogli nas obavijestiti o bilo kakvim posebnim situacijama na koje naiđete.

Izuzetno je važno da nas svaka Nacionalna Federacija može informirati o bilo kojoj konkretnoj situaciji.

S naše strane, želimo vas obavijestiti da smo u stalnom kontaktu sa svim dioničarima kako bismo brzo donijeli potrebne odluke u skladu s evolucijom konteksta povezanog s ovim virusom.

Možete računati na nas da ćemo komunicirati s vama onoliko često koliko je potrebno, a mi ćemo se pobrinuti da dobijete odgovor u što skorije vrijeme.

S poštovanjem,

David Lappartient, Predsjednik".

Orginalno pismo možete skinuti u linku dolje.

 

Označeno u
Dijeli članak
Preuzimanje priloga:

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.