Vijesti

Blog: Kako korona virus trenutno utječe na biciklizam

Brzo širenje koronavirusa (COVID-19) već je prouzročilo velike promjene u biciklističkoj sezoni 2020. godine. Timovi odustaju od utrka, događaji se otkazuju, a neki su vozači stavljeni u karantenu.

Ovaj članak bit će ažuriran svim novim i važnim informacijama o tome kako je COVID-19 utjecao na svijet biciklizma. Svaku novu informaciju ćemo dijeliti na našim društvenim mrežama i naravno na našoj web stranici putem ovog članka.
 


Petak, 6.ožujka/marta 

- Iz utrke Pariz-Nice se povlači više timova. 78. izdanje etapne utrke koja se vozi u ranoj sezoni započela je u nedjelju, a organizatori ASO se do posljednjeg trenutka borio da popuni slobodna mjesta koje su napustili timovi. Ekipe koje ostaju pri sudjelovanju i usredotočuju se na Pariz-Nice, dodaju vozače koji su trebali ranije startati na Strade Bianchi.

 


- Više timova je obustavilo svoje nastupe na utrkama i programe za velike dio ožujka/marta, uključujući EF Education First, Mitchelton-Scott, Astanu, UAE-Emirates i Parkhotel-Valkenburg. Tim INEOS obustavio je utrke do 23. ožujka/marta, nakon zabrinutosti zbog koronavirusa i tragične smrti kolege Nico Portal. Očekuje se da će se INEOS vratiti na utrke u Volta Catalunyi.

- Strade Bianche možda jeste otkazana, ali dvostruki pobjednik utrke Michal Kwiatkowski ipak je odlučio odvoziti stazu. Poljski vozač za Team INEOS odvozio je solo cijelu dionicu utrke. Možda to nije bila utrka, ali Kwiatkowski bilježi dojmljive brojke. Vozio je šest sati s prosječnom brzinom od 31.8 km/h, s preko 3.500 m nadmorske visine. Vožnja od 187 km nalazi se na Stravi i dostupna je svima na pregled. Pitate se zašto je to učinio? Njegovo je objašnjenje na Facebooku bilo jednostavno: "Zato što volim ove ceste".

- Predsjednik UCI-a David Lappartient, se otvorenim pismom obratio predsjednicima Nacionalnih Federacija.

 


Četvrtak, 5. ožujka/marta

- Sea Otter, najveći biciklistički događaj u Sjevernoj Americi, otkazan je zbog sve većeg broja slučajeva COVID-19 u Kaliforniji. Organizatori planiraju odgoditi događaj, koji je prvobitno trebao biti održan od 16. do 19. travnja/aprila u Montereyu, Kalifornija.

UCI je otkazao uvodni krug utrka u brdskom biciklizmu Eliminator Svjetskog kupa, nakon odluke UAE zdravstvenih vlasti da otkažu velike sportske događaje, a Dubai je trebao biti domaćin utrke u petak, 6. ožujka/marta. Organizatori pokušavaju odgoditi taj događaj.

- UAE Emirates tim je još jedan u nizu od timova koji su se zbog epidemije zvana korona virus povukli s natjecanja.

 


- Steve Bauer gleda na svijetlu stranu otkazivanja utrke Strade Bianche.

 


- Strade Bianche je otkazan zbog širenja koronavirusa u Italiji.

 


Srijeda, 4. ožujka/marta

-Italijanski dužnosnici objavljuju "Sportski događaji i natjecanja bilo kojeg reda ili discipline održana na bilo kojem mjestu, javnom i privatnom, suspendirana su",

- Mitchelton-Scott ekipa se izvlači i odustaje iz više utrka, a uopće se neće natjecati do 22. ožujka/marta.

 


- Jumbo-Visma otkazuje nastup na Strade Bianche

 


- CCC-Liv odustaje od Strade Bianche

 


- Članovi ekipe Cofidis i Groupama držat će se u karanteni u UAE do 14. ožujka/marta.

Utorak, 3. ožujka/marta

- Sjevernoamerički sajam ručnih izrađen bicikla odgođen je. Događaj je bio zakazan za 20. do 22. ožujka/marta u Dallasu, Teksas. Novi datumi za NAHBS 2020. su petak, 21. kolovoz/august - nedjelja, 23. kolovoza/augusta. NAHBS 2020 ostat će u Kongresnom centru Kay Bailey Hutchison, a održati će se na nove datume u kolovozu/augustu.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.