Vijesti

David Lappartient zabrinut za opstanak mnogih timova

Predsjednik Sindikata međunarodnih biciklista (UCI) David Lappartient iskazao je zabrinutost za opstanak svih momčadi prije kraja sezone.

Pandemija Covid-19 teško je pogodila svijet sporta otkako je kalendar obustavljen krajem veljače. Mnoge se ekipe financijski bore zbog nedostatka utrka, pa su morale suspendirati ugovore dijela osoblja, a plaće vozačima drastično su smanjene.

Ekipe poput CCC Team-a, Bahrein, Mitchelton-Scott i Lotto-Soudal morale su poduzeti mjere kako bi se ekonomski zaštitile. I unatoč tome što je jasan plan kako će izgledati sezona, s početkom u kolovozu, još je neizvjesno hoće li se utrke vratiti jer će sve ovisiti o coronavirusnoj krizi.

"Znamo da postoji tri, četiri, pet timova s ​​više problema od ostalih timova", rekao je Lappartient nizozemskoj novinskoj agenciji ANP. "Nadamo se da će svi preživjeti do kraja sezone."

Predsjednik upravljačkog tijela za bicikliste također je zabrinut zbog izazova s ​​kojima će se UCI u budućnosti morati suočiti. "Naša unija također prolazi kroz krizu kakvu nije vidjela od Drugog svjetskog rata."

Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.