Vijesti

Contador oduševljen Evenepoelom

Bivši pro tour vozač Alberto Contador govorio je o mladom talentu Remcu Evenepoelu i pokazao je divljenje koje već ima prema njemu.

Pobjednik na sve tri velike turneje u razgovoru s belgijskom televizijom Sporza pričao je o 20-godišnjem vozaču Deceuninck-Quick-Stepa. "Nisam vidio toliko talenta u svom životu", rekao je Španjolac. "Čudesne stvari radi. Pobijedio je Clasicu San Sebastian, kronometru na Europskom prvenstvu, Volta ao Algarve ... nemamo dovoljno vremena za razgovor da spomenemo sve njegove pobjede.

"On je tip biciklista kojeg još nismo vidjeli. Eddy Merckx je naravno najveći, ali to su bila druga vremena. Sada su se biciklisti više specijalizirali. Jednog dana sam pio kavu s Remcom i on mi je rekao za podatke koji postigao za 20 minuta treninga. Na to sam mu rekao: "Ako je to istina, borit ćeš se za velike turneje."

Contador smatra kako belgijski vozač može biti jedan od favorita za nadolazeće izdanje Giro d'Italia koje će se održati između 3. i 25. listopada. "Uvjeren sam da je jedan od najvećih favorita za utrku", potvrdio je Španjolac. "Njegovi brojevi pokazuju da se može boriti za pobjedu, ali još uvijek moramo vidjeti kako se razvija iz dana u dan. Jedan test od 20 minuta nije isto što i trotjedno natjecanje. Može li biti jednako jak tijekom trećeg tjedna?"

Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.