Zanimljivosti

Phil Gaimon za dobrotvorne svrhe oborio najbrži "Everesting"

Bivši profesionalni vozač, YouTuber u mirovini i 'Strava Pro' Phil Gaimon postavio je novi rekord u najbržem 'Everestingu' ikad.

Umirovljeni vozač tima Garmin-Sharp krenuo je na Mountaingate Ridge Road, sjeverno od Los Angelesa, u pokušaju da akumulira potrebnih 8.848m uspona u vremenu bržem od 8 sati 29 minuta, što je prethodni rekord koji je držao Tobias Lestrall.

Da bi to učinio, Gaimon je morao da vozi malo više od 60 neprekidnih ponavljanja uspona dužine 920m, što je značilo 146,3m sa svakim usponom zbog svog nagiba od 11%.

U ponedjeljak je 34-godišnjak oborio rekord tako što je postavio vrijeme na Stravi (za verifikaciju je bilo potrebno isteklo vrijeme/elapsed time) od 8 sati,  4 minute i 6 sekundi. Gaimon je ciljao vrijeme ispod 8 sati ali iako to nije postigao, zasigurno će biti sretan što je barem uzeo rekord.

Nevjerojatno, Gaimon je postigao impresivnu prosječnu brzinu od 19,4kmh tokom čitavog trajanja, unatoč gotovo 9.000m vertikalnog uspona, prelazeći ukupno 156 km kako bi dovršio izazov. Postigao je u prosjeku 259 W.

Njegova vremena za gotovo svaki uspon bila su oko 4 minute 40 sekundi, pune dvije minute sporije od njegovog vlastitog Strava KOM-a.

Gaimonov naslov Strava vožnje dao je uvid u poteškoće koje je imao za vrijeme vožnje: "Imam tragove povraćanja u bradi, ali ta patnja je privilegija. Hvala svima na doniranju za ljude koji pate u stvarnosti. Zahvaljujem se Benu, Emily, Keltonu i Jesseu i svim ljudima koji su vikali na mene."

Nakon što se 2016. povukao iz profesionalnog sporta, Amerikanac je postao zvijezda YouTubea putem 'lova' na zloglasne Strava KOM-ove diljem svijeta i dokumentirajući svoje često neuspjele napore u videu.

Gaimonovi napori na Mountaingate Roadu nisu bili samo za sadržaj, već za dobar razlog: prikupljanje novca za dobrotvornu kuću No Kids Go Hungry. Cilj mu je bio dostići 100.000 USD, a u vrijeme pisanja prikupljeno je nešto više od 68.000 USD.
 

Vožnju možete detaljnije pogledati na LINKU.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.