Vijesti

MTB vs Covid-19: Maske samo na startnoj liniji

Prošle subote, točnije 16. svibnja/maja u Češkoj održana je prva MTB utrka od kada je zavladala pandemija COVID-19 u Europi.

Jaroslav Kulhavy završio na osmoj poziciji, a nas je zanimalo ponašanje vozača u grupi gdje smo mogli primjetiti kako su se maske nosile samo na startu utrke.
 


Iako većina Europskih zemalja još uvijek živi u polukontroli i ne znaju točno kada će se moći vratiti natjecateljskom sportu, čini se da Češka zauzima drugačiji pristup ovoj pandemiji. Utrka "Nova kup Cyklovyza" održana je u subotu 16. svibnja/maja.
 

 


Točnije, radi se o utrci kupa brdskog biciklizma na kojoj je nastupilo 215 sudionika i natjecalo na 35km dugoj ruti u mjestu Hradec Kralove koja se nalazi na sjeveru ove zemlje. O prihvaćenim sigurnosnim mjerama reći ćemo vam da su u ovom slučaju sudionici morali nositi masku samo dok su bili zajedno na startu i čekali da utrka počne. Nekoliko sekundi prije starta skinuli su maske i utrka je održana kao što je to bio slučaj i prije pandemije korona virusa.
 


Na startnoj liniji bio je i bivši Olimpijski prvak Jaroslav Kulhavy koji je utrku završio na osmoj poziciji.

Kakva su vaša mišljenja? Što mislite o poduzetim mjerama? Čitamo vaša mišljenja na našim društvenim mrežama!

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.