Vijesti

Uzorci sa Tour de Francea 2017 uzeti na ponovno testiranje na neimenovanu supstancu

Uzorci s Tour de France iz 2017. ponovno se testiraju dok vlasti traže prethodno neotkrivenu supstancu za povećanje performansi, izvijestio je belgijski list Het Nieuwsblad.

"Na temelju dodatnih informacija ... identificirali smo relevantne uzorke i napravili prve analize", glasnogovornik Biciklističke antidoping fondacije (CADF) citiran je od strane Het Nieuwsblada.

List je izvijestio da je operacija ponovnog testiranja dio istrage o doping aferi Aderlass, koja je prvi put izašla na vidjelo kad je austrijska policija 2019. izvela raciju na nordijskim skijaškim prvenstvima.

„Tijekom tog razdoblja [2016-2017] bilo je nekoliko zabranjenih tvari koje nisu bile dostupne na redovnom farmaceutskom tržištu i za koje još nije bilo optimalnih metoda otkrivanja u laboratorijima. Te su se metode otada poboljšale “, dodao je Peter Van Eenoo iz laboratorija za doping u Gentu.

Osam profesionalnih vozača od tada je upleteno u taj skandal. Stefan Denifl, Georg Preidler, Pirmin Lang i Danilo Hondo priznali su doping, dok su Alessandro Petacchi, Kristijan Đurasek, Kristijan Koren i Borut Božić također dobili zabrane.

Prošlog studenog Međunarodna biciklistička unija (UCI) priopćila je da je od CADF-a tražila analizu uzoraka iz sezona 2016. i 2017. usred afere Aderlass.

Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.