Vijesti

Start Tour de France pomaknut zbog Olimpijskih igara u Tokiju

Start najveće svjetske biciklističke utrke Tour de France 2021. pomaknut je za tjedan dana unaprijed, odnosno sa 3. srpnja na 26. lipnja, kako se ne bi preklapao s početkom Olimpijskih igara u Tokiju, koje bi se trebale održati od 23. srpnja do 8. kolovoza sljedeće godine.

Prema ranijem planu, Tour 2021. se trebao voziti od 2. do 25. srpnja, ali kako je cestovna utrka na Igrama u Tokiju predviđena za 24. srpnja, organizatori Toura odlučili su pomaknuti svoj događaj za tjedan dana unaprijed te će se voziti od 26. lipnja do 18. srpnja, pa će svi sudionici Toura imati dovoljno vremena preseliti se u Tokio i nastupiti na Olimpijskim igrama. 
Kako bi se izbjeglo preklapanje Toura s Olimpijskim igrama, odlučeno je da se utrka u Francuskoj pomakne za tjedan dana unaprijed, objavio je Međunarodni biciklistički savez (UCI).

Sljedeće godine Tour bi trebao startati u glavnom gradu Danske Kopenhagenu.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Ivo Primorac

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.