Vijesti

Pascal Ackermann 2 od 2 na Tirreno-Adriatico

Pascal Ackermann, Bora-Hansgrohe, odnio je pobjedu i na drugoj etapi na Tirreno-Adriatico 2020. godine i zadržao vodeću poziciju u generalnom poretku.

Drugi dan natjecanja na talijanskoj utrci peloton je između Camaiorea i Follonice prešao 201km. Bijeg dana stvorili su talijanski vozači Umberto Orsini, Marco Canola, Nicola Bagioli i Edoardo Zardini, a zaostatak pelotona za vodećima je išao i do 3 minute. Timovi poput Bora-Hansgrohea i UAE Team Emiratesa postavili su ritam hvatanja bijega i osudili utrku na završni sprint. Za razliku od prethodnog dana, gdje je Fernando Gaviria bio vrlo blizu pobjede, ovaj je put Ackermann lansirao vrlo jak sprint kojem nije mogao parirati niti jedan sprinter. Gaviria i Rick Zabel (Israel Start-Up Nation) su kompletirali podij.

"I danas smo bili jako jaki, vodstvo je bilo savršeno", komentirao je njemački vozač. "Bio je to dugačak sprint i vjerojatno sam lansirao sprint na savršenoj udaljenosti do cilja. Sljedeće brdske etape su mi preteške, mogao bih pokušati ponovno u subotu", rekao je raspoloženi Nijemac.

Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.