Vijesti

Verbalni okršaj Sagana i van Aerta nakon sprinta

Jučerašnja etapa donijela je uzbudljivu sprintersku završnicu nakon koje je uslijedila diskvalifikacija Petera Sagana i premještanje na začelje jučerašnjeg poretka.

Mnogi se slažu sa odlukom i tvrde da je Sagan uradio jako opasan manevar dok mnogi tvrde da nije imao izbora i da je ono što je uradio bilo nužno kako i sam ne bi završio u barijerama.

Što o samom incidentu kaže bivši svjetski prvak?

Danas sam imao brzinu i u sprintu sam pokušao ići desnom stranom. Lako sam prošao pored jednog vozača, ali onda je postalo jako usko”, rekao je Sagan u izjavi koju je izdao Bora-Hansgrohe. “Morao sam se pomaknuti kako bih izbjegao barijere i kao rezultat toga diskvalificiran sam. Ovo me koštalo puno bodova, ali još uvijek nisam napustio borbu za zeleni dres."

Ugrožen njegovim manevrom bio je Wout van Aert koji nije krio frustraciju i ljutnju nakon utrke:

"Kad me Sagan gurnuo, odmah sam izgubio zamah", rekao je van Aert. “Dovoljno je opasno. Sprintao sam na liniji s desne strane. To je moje pravo jer sam bio tamo. Po mom mišljenju sprintao sam u potpuno ravnoj liniji”, rekao je van Aert. “Počeo sam potpuno s desne strane barijera, a Sagan je sam pokušao stvoriti prostor. Za mene to nije dopušteno. To je već dovoljno opasno. Iznenadio sam se i šokirao kad sam osjetio guranje. Bila sam u maksimalnom naporu i stvarno sam se bojao.

25-godišnji Belgijanac nije imao vjere u Saganove postupke. Na pitanje je li Saganov potez posljedica njegovog besprijekornog umijeća rukovanja biciklom, van Aert je uzvratio udarac.

Ovo je stvarno čudan način razmišljanja. Mislim da i ja dobro rukujem biciklom, ali nikad mi ne pada na pamet stvarati takav prostor“ - rekao je van Aert. “Nije bilo praznine, a ako je otvorite laktovima, mislim da je to potpuno protiv pravila. Za mene to nije razumno."

U prvom trenutku bio sam toliko šokiran i iznenađen da sam bio pomalo ljut. Nisam upotrijebio jako lijepu riječ za njega“ - rekao je van Aert. “Poslije sam mu pokušao reći da mi se ne sviđa to što radi. Vratile su se samo druge ružne riječi sa druge strane. Bilo je teško razgovarati."

Timski lider i suvozač iz Jumbo Visme, Primož Rogliž stao je iza svog suvozača. „Upravo sam vidio, mislim da je to ispravna odluka. Sprinteri su drugačiji od nas, oni su stvarno ludi momci, bore se za mjesta i bore se napraviti sprint. Ipak, to mora biti pošteno i bila je to ispravna odluka."

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.