Vijesti

Jan Tratnik pobjednik 16. etape Gira

Jan Tratnik iz Bahrain-McLarena preživio je bijeg dana i odnio pobjedu na 16. etapi Giro d'Italia.

Joao Almeida produžio je svoje vodstvo u generalnom poretku, dodavši još dvije sekunde u odnosu na drugo mjesto na ljestvici koje zauzima Wilco Kelderman.

Šesta etapa talijanske utrke bila je dugačka 229 kilometara između Udina i San Daniele del Friuli preko rute koja je obuhvaćala pet uspona treće kategorije i jedan početni uspon druge kategorije. Velika grupa sa više od 20 vozača pobjegla je iz pelotona u prvim kilometrima, ali se grupa smanjivala kako su usponi prolazili. Sa oko 60 kilometara do cilja, Manuele Boaro i Jan Tratnik bili su jedini vozači koji su ostali ispred i nastavili su dalje i povećavali zaostatak glavne grupe sve dok razlika nije narasla na 14 minuta. No, 20-ak kilometara kasnije tijekom uspona Talijana iz Astane iza sebe je ostavio Slovenac iz Bahreina McLarena.

Tijekom posljednjeg dijela rute, Tratniku se pridružio Ben O'Connor (NTT Pro Cycling), ali u zadnjem je kilometru Slovenac napravio odlučujući potez i odnio pobjedu dana prošavši cilj sedam sekundi ispred O'Connora. Prvi u generalnom poretku Joao Almeida (Deceuninck-Quick-Step) stigao je do cilja sa 12 minuta i 54 sekunde zaostatka za pobjednikom etape, a dvije sekunde ispred svog izravnog konkurenta Wilca Keldermana (Sunweb).

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.