Vijesti

Predstavljeno 108. izdanje Tour de Francea

Predstavljeno je 108. izdanje Tour de Francea.

Izdanje 2021 će sadržavati jako raznovrstan izbor terena od kojeg se očekuje da zadrži uzbuđenje do samog kraja. Utrka će se održati između 26. lipnja i 18. srpnja.

Trasu velike turneje u Francuskoj 2021. predstavio je njezin direktor Christian Prudhomme u programu Stade 2 francuske televizije. Utrka je trebala započeti u Kopenhagenu, ali zbog pandemije Covid-19, ovi su se planovi promijenili i imat će start u Bretanji.

Francuska regija bit će domaćin prve četiri etape koje će biti prikladne za „punchere“ i sprintere, a dvije od njih uključuju uspone uz Mur-de-Bretagne, što može napraviti neke razlike. Deset dana kasnije, peloton će se dva puta boriti s Mont Ventouxom s dvije različite strane prije nego što će se spustiti u Malaucen. Penjači će imati tri prilike za osvajanje vremena na planinskim ciljevima - Tignes, Saint-Lary-Soulan Col du Portet i Luz Ardiden. Vozači će također imati dva pojedinačna kronometra kombinirane duljine 58 kilometara.

Osmo izdanje La Coursea Le Tour de France s FDJ - ženska utrka velike turneje - održat će se 27. lipnja, istog dana kad i druga etapa Tour de Francea. Dok će se muškarci dva puta boriti sa poznatom Mur-de-Bretagneom, žene će to učiniti šest puta na svojoj ruti od 130 kilometara.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.