Vijesti

Felt prestaje s proizvodnjom brdskih bicikla

Američka tvrtka "Felt Bicycles" zaustavila je proizvodnju brdskih bicikli i u njihovom katalogu za 2021. godinu se ne pojavljuju novi modeli.

Vijest je stigla istodobno kad je Ramone Forchini, trenutne XCM Svjetska prvakinja, objavila da se nakon 9 godina rastaje ot tima Felt i potpisuje ugovor sa Superior Bikes.
 


Tim Švicarske vozačice Ramone Forchini, jb BRUNEX Felt Team preimenovan je u jb BRUNEX Superior Factory Racing, a glavni razlog tome je što Felt više neće proizvoditi brdske bicikle.

"Nakon 9 godina uspješnog partnerstva s Felt biciklima došlo je do razdoblja kada se moramo pozdraviti. Tvrtka nažalost zaustavlja proizvodnju novih brdskih bicikli. S ovim biciklima osvojili smo ukupno 3 Svjetska prvenstva, 1 srebrnu medalju i 1 brončanu medalju, 4 Europska Prvenstva, 1 pobjeda u ukupnom poretku Svjetskog kupa, 1 Austrijsko Državno Prvenstvo, 1 Njemačko Prvenstvo, 10 Švicarskih Prvenstava, 1 pobjeda u ukupnom poretku na PXSBC-u i popeli se bezbroj drugih podija. Sada je vrijeme da se oprostimo od Felta".
 


Nakon ove najave krenuli smo na Feltovu internet stranicu kako bi smo pogledali Feltov katalog za 2021. godinu i u njemu je doista već nemoguće pronaći brdske bicikle, ostalo je samo nekoliko modela iz 2020. godine.

Ovo je palo kao loša vijest za ljubitelje ove marke čiji je glavni model bio Felt Edict, brdski bicikl s duplom suspenzijom koji je bio na postoljima nekih najboljih utrka.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.