Vijesti

Kuvalja predsjednik Balkanske biciklističke unije, Gajičić u menadžmentu

Predsjednik Balkanske biciklističke Unije (BCU) u naredne četiri godine biti će Banjalučanin Vladimir Kuvalja, direktor međunarodne Trke kroz Srbiju i međunarodne trke Beograd Banjaluka.

Generalni sekretar Biciklističkog Saveza Srbije Saša Gajičić izaban je za člana menadžmenta Balkanske biciklističke Unije i dobio je povjerenje svih delegata na kongresu u Banjaluci.
 


Kuvalja je također dobio povjerenje svih delegata na kongresu i postao predsjednik.

Vladimir Kuvalja je već 20 godina član Balkanske biciklističke Unije, a sada je dobio privilegiju da predvodi grupu zemalja koje imaju sve veći utjecaj u europskom i svjetskom biciklizmu.

"Velika je čast što sam na čelu ovako velike organizacije. Nadam se da ću nastaviti putem mog prethodnika Saše Dimitrijoskog koji je postavio zdrave temelje Unije i napravio putokaz kojim trebamo da idemo. Naše zemlje možda jesu male, ali i te kako 'vuku' kada je riječ o biciklizmu. To pokazuju i događaji koje organizujemo i koje smo organizovali čak i u prošloj godini koju je obilježio koronavirus", rekao je Kuvalja.

"Imamo odličan tim ljudi i veliku podršku čelnika Europske biciklističke unije (UEC). Veliko hvala generalnom sekretaru UEC Enrico della Casa koji je godinama naš partner i to će biti i dalje. Takođe, mnogo nam znači podrška potpredsjednika UEC Aleksandera Gusjatnjikova, koji je za ovu priliku došao iz Moskve u Banjaluku."

Gusjatnjikov je pohvalio rad Balkanske biciklističke Unije i sretan je zbog imenovanja Kuvalje na mjesto predsjednika.

"On je mlad i sposoban čovjek što je pokazao mnogo puta do sada. Sjajan je organizator, ima puno iskustva i vjerujem da će dodatno unaprijediti biciklizam u BiH i regionu. Na tom putu imati će našu punu podršku", rekao je Gusjatnjikov.

Granfondo svjetsko prvenstvo koje će u krajem ove godine biti održano u Bosni i Hercegovini i Europsko prvenstvo u brdskom biciklizmu čiji je domaćin Novi Sad dokaz su koliko je region važan na biciklističkoj mapi Europe.

"Sa Kuvaljom surađujemo prethodnih dvadesetak godina i znamo koliko može. Nevjerovatno mnogo je uradio u prethodnom periodu i zaslužio našu podršku. Ubijeđen sam da će i događaji koji slijede biti na najvišem mogućem nivou, a suradnja UEC sa BCU još bolja", rekao je Enrico della Casa.

Izvor: RTS.rs 

Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.