Zanimljivosti

Tko je biciklist s najviše pratitelja na društvenim mrežama?

Danas, osim performansi i sportskih rezultata, postoje i drugi načini mjerenja popularnosti i interesa koje stvaraju profesionalni cestovni biciklisti: zbrajanje njihovih pratitelja na društvenim mrežama.

A upravo je to ono što je Wine & Wheels učinio kako bi ovu posebnu tabelu "najpopularnijih" biciklista podjelili sa nama.


Iako su njegove performanse u očitom padu, Peter Sagan i dalje je jedan od biciklista kojeg obožavatelji najviše cijene i koji izaziva najveći interes. Stoga neće biti iznenađenje pronaći ga na vrhu ove ljestvice biciklista s najviše pratitelja na društvenim mrežama.

Tablicu je sastavio Wine & Wheels na svom twitter računu te je zbrojio pratitelje svakog biciklista na tri najaktivnije društvene mreže: Twitter, Instagram i Facebook.
 


Izvanredno je vidjeti kako postoji 5 biciklista koji se izdvajaju od ostalih s više od 2 milijuna pratitelja, zbrajajući 3 platforme zajedno. Slovak Peter Sagan predvodi ljestvicu s gotovo 4.5 milijuna pratitelja i ima najviše pratitelja na Instagramu i Facebooku. A odmah ispod njega nalazimo Kolumbijca Rigoberta Urana s 3.9M na drugoj poziciji i odmah iza njega je njegov sunarodnjak Nairo Quintana s 3.7M. Chris Froome je na četvrtom mjestu s 3.1 milijuna, a prvih 5 zaokružuje Mark Cavendish s 2.5 milijuna.

Top 5 profesionalnih biciklista s najviše pratitelja na društvenim mrežama

  • Peter Sagan 4.445.000
  • Rigoberto Uran 3.900.000
  • Nairo Quintana 3.700.000
  • Chris Froome 3.183.205
  • Mark Cavendish 2.598.000

Cijela ljestvica najpopularnijih biciklista na društvenim mrežama


Ispod njih vidimo veliki broj biciklista s više od milijun pratitelja, uključujući Bernala, Nibalija, Van der Poela i aktualnog svjetskog prvaka Juliana Alaphilippea.

Talijanka Letizia Paternoster vodi na ženskoj ljestvici najpopularnijih
 


Na ljestvici najpopularnijih ženskim biciklistica broj pratitelja je mnogo niži, ali prednjači Talijanka Letizia Paternoster s više od 400 tisuća pratitelja, što bi ju stavilo u sredinu grupe ako bismo napravili apsolutnu muško/žensku ljestvicu.
 


Što mislite o ovim rang listama? Mislite li da bi brendovi mogli gledati na ovakve kriterije prilikom dogovaranja ugovora za sponzorirane profesionalne bicikliste?

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.