Zanimljivosti

Nino Schurter protiv Mathieua van der Poela: usporedite najbolje bicikliste pomoću MTBDATA

Navikli smo gledati i pratiti tisuće statistika i podataka u mnogim sportovima, poput nogometa, tenisa ili samog cestovnog biciklizma, ali u brdskom biciklizmu pristup njima nije postojao sve dok se prije nekoliko mjeseci nije pojavila web stranica mtbdata.com.

Ova web stranica sada pokreće aplikaciju usporedbi sportaša u kojoj možemo usporediti stotine biciklista prema njihovim rezultatima. Pazite, stvara ovisnost.
 


Nino Schurter protiv Mathieua van der Poela. Tko je postigao bolje rezultate u svojim zajedničkim utrkama?

S ovom novom aplikacijom lako možemo odabrati dva vozača u brdskom biciklizmu te ćemo dobiti usporedbu svih utrka u kojima su se obojica natjecali kroz svoju povijest i koji je u svakoj prilici postigao bolje rezultate.

Kao primjer odlučili smo usporediti aktualnog Svjetskog prvaka Nina Schurtera s jednim od njegovih najvećih rivala posljednjih godina, Mathieuom van der Poelom. Prvo što treba shvatiti je da ova usporedba mjeri samo rezultate i da će interpretacija tih rezultata imati stvarnu vrijednost.
 


U usporedbi Nina Schurtera i Mathieua van der Poela, aplikacija pokazuje da su se njih dvojica susreli 34 puta na utrkama i da je Nizozemac 19 puta bio ispred Nina, a 15 puta je Švicarac zauzeo veće mjesto na postolju.

Očito to ne znači da je Van der Poel bolji od Nina, jer primjerice Schurter ima 9 Svjetskih prvenstava u svom rezimeu, a Mathieu još uvijek nema niti jedno u brdskom biciklizmu.
 


No, postoji mnogo zanimljivosti iz usporedbe, poput činjenice da su se njih dvojica prvi put susreli 2016. godine, na Svjetskom prvenstvu u Cairnsu u Australiji, gdje je pobijedio Nino Schurter, a Van der Poel zauzeo 32. mjesto. Na Short Tracku u Novom Mestu 2018. Mathieu je prvi put u utrci bio ispred Nina, zauzevši 2. odnosno 3. mjesto. A najviše puta su se susreli 2019. godine, ukupno 10 puta u kojima je do 9 puta Van der Poel bio na vrhu. Ovdje možete pristupiti cijeloj usporedbi.

Osim ovog specifičnog slučaja, aplikacija nam omogućuje da napravimo tisuće vrlo zanimljivih kombinacija s kojima možemo izravno vidjeti evoluciju biciklista tijekom godina.
 


 Još jedan primjer usporedbe između Jolande Neff i Emily Batty 


Kao što smo rekli na početku, budite oprezni jer ako volite statistiku, kad jednom počnete teško je stati.

Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.