Zanimljivosti

Biciklist teško ozlijeđen zbog zamke od bodljikave žice na stazi

Biciklisti u Walesu su upozoreni da se paze bodljikave žice koja može biti postavljena preko staze kao neka vrsta zamke i odbijanja biciklista sa staze.

U srijedu su se pojavile užasne slike ozljeda koje je muškarac zadobio na svom biciklu kada je upao u postavljenu zamku.
 


Zadobio je više od desetak razderotina na grlu nakon incidenta koji se dogodio u  graduGelliju, Wales.

Ova odvratna praksa nizanja bodljikave žice po stazama kako bi se ozlijedili brdski biciklisti ili motokros vozači nije nova stvar. Godine 2018., brdski biciklist u dolini Don u Torontu naišao je na zamku za koju se činilo da je bila postavljena kako bi ozlijedila bicikliste. U to vrijeme, lokalna bike trgovina na istočnom dijelu grada, objavila je fotografiju jednog od svojih djelatnika s dubokim ranama na rukama. Rane su nastale od bodljikave žice i žileta na koje je jahač naišao pri spustu na jednoj od glavnih staza u okolici.
 


Na Vancouveru 2013. godine, brdski biciklist se uplašio, jer je zadobio ogrebotinu po vratu kada je naletio na debelu žicu koja je razvučena preko staze u blizini jezera Durrance. Derek Kidd se vozio s prijateljem kada je ugledao žicu i uspio je snažno zakočiti prije nego što je napravila ozbiljnu štetu, a upozorio je prijatelja na opasnost kako se i on ne bi ozlijedio.

Stelianos Psaroudakis rekao je novinarima CBC-a u 2017. godini da je mogao vidjeti nešto krajičkom oka, ali dok je shvatio što je to, bilo je prekasno za zaustavljanje. Bodljikava žica me "upravo pogodila kao tonu cigli", rekao je, što je rezultiralo ranom na grlu koja se protezala s jedne strane na drugu. Na mjestima, kažu izvješća, žica mu se zabila centimetar duboko u zastrašujućem incidentu koji se dogodio na rekreacijskoj stazi pokrajine West Bragg Creek.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by "Buzz" (@toe_cutter_71)


Međutim, kao što možete vidjeti u nastavku, čini se da u srijedu imamo novi događaj, i nadamo se da će vlasti moći pronaći osobu koja je postavila zamku koja potencijalno može biti i smrtonosna.
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.