Vijesti

Anton Cooper još jedna žrtva vozača automobila

Anton Cooper može zaboraviti na jurnjavu mtb stazama sljedećih šest tjedana.

Vrativši se u Christchurch za svoj uobičajeni ljetni odmor, Anton je slomio jednu od osam malih kostiju (scaphoid) na zapešću nakon što je u ponedjeljak pao s bicikla.

Cooper je bio na svom cestovnom biciklu u Ladbrooksu, između Lincolna i Halswella u Christchurchu, kada je vozač Nissana Navare naletio na njega na seoskoj cesti.

27-godišnjak, koji je ove godine završio šesti na Olimpijskim igrama u Tokiju, vozio je oko 35 km na sat kada se približio raskrižju i vidio kako se auto približava do znaka stop s njegove desne strane.

„Rukom sam pokazao desno. Vratio sam ruku na volan i ovaj auto se još uvijek nije pomaknuo”, rekao je Cooper. “Ali dok sam kretao iza ugla, ispred auta, samo se zabio ravno u mene. Udario me branikom i bacio me na središte ceste. Odbacio me nekoliko metara, otkotrljao sam se nekoliko puta, ustao i osjetio bol u zglobu.

To je bio tek drugi put da je Cooper slomio kost, nakon što je prvi put slomio ključnu kost na brdskom biciklizmu prije desetak godina.

“Bilo je prilično čudno. Vozač je samo rekao da me uopće nije vidio. Nisam imao priliku vidjeti je li bio ometen ili na telefonu.”

Cooperova će lijeva ruka biti u gipsu šest tjedana, što će nametnuti promjenu plana.

"Vrijeme za igru ​​je stavljeno na čekanje na malo", požalio se. “To je zapravo prilično s... kost za zacjeljivanje, jer nije najbolja prokrvljenost te kosti, to je samo mala kost. To može biti prilično loše.”

S obzirom na to da je godina nakon Olimpijskih igara, planirao je natjecati se u nizu događaja na kojima obično ne bi u siječnju, uključujući NZ Cycle Classic i Criterium National Championships.

To je sada izvan dosega, iako je uvjeren da će se vratiti na vrijeme za državno cestovno i brdsko u veljači. Njegova međunarodna sezona također će se odvijati prema planu, počevši od prvenstva Oceanije u Australiji u ožujku, prije nego što će u travnju započeti još jednu kampanju na Svjetskom kupu u Brazilu.

Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.