Vijesti

Rumunjska zvijezda Vlad Dascalu u novu sezonu sa novim timom

Nakon sjajne sezone u kojoj je nekoliko puta bio na pobjedničkom postolju i bio nadomak medalja na Svjetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama, Vlad Dascalu je objavio da napušta momčad Trek Pirelli za 2022. godinu.

Vlad je jedan od talentiranijih XC vozača na sceni i njegova promjena momčadi jako je zanimljiva vijest.

U 2019. godini, Vlad Dascalu je bio pravo otkriće u svojoj kategoriji i s timom Brújula Bike Racing Team uspio je izboriti ukupnu pobjedu na U23 Svjetskom kupu i postati svjetski prvak u ovoj kategoriji. 2020. godine je napravio skok u Elite kategoriju i to s talijanskom momčadi Trek Pirelli, momčadi koja je do tada bila fokusirana na maratonske i etapne utrke, ali se odlučila nastupiti i na XC sceni.

Nakon godinu dana adaptacije na Elite kategoriju, obilježenu ograničenjima i nedostatkom konkurencije, 2021. Rumunjev je nastup konsolidiran u natjecanju, dosegavši ​​postolje u utrkama svjetskog kupa u Leogangu i Snowshoe, došavši na Snowshoe gotovo do pobjede.

Vrijeme je da kažem veliko hvala Trek Pirelli timu. Prošle su dvije godine u kojima sam imao privilegiju raditi zajedno sa sjajnim ljudima koji su mi pomogli u teškim trenucima da se vratim jači. Zajedno smo postigli velike stvari!“

Vijest o njegovoj promjeni momčadi ne predstavlja veliko iznenađenje ako se uzme u obzir njegov potencijal i činjenica da već mjesecima ima nekoliko ponuda na stolu. No, sada je pitanje u kojem ćemo ga dresu vidjeti sljedeće godine.

Zasad se malo šuška, ali sve nas navodi da vjerujemo da će skok biti u tvornički tim i tu su mogućnosti prilično ograničene. S obzirom na datume u kojima se trenutno nalazimo, sigurni smo da će za par dana sve nedoumice biti razjašnjene.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.