Vijesti

Adrie van der Poel: "Mathieu bi mogao 2024. voziti samo MTB"

Mathieu van der Poel jedan je od najtalentiranijih vozača, međutim iako to dolazi s ogromnim prednostima, u njegovom slučaju donosi i teške izbore.

Olimpijske igre u Parizu 2024. mogle bi biti jedna od njih, jer se vjeruje da će Mathieu još jednom pokušati osvojiti olimpijski naslov u XCO.

Njegov tata, Adrie van der Poel, ispričao je Wielerflitsu osnovni plan za iduće godine. “Kombiniranje triju disciplina rezultiralo je zgusnutim programom posljednjih godina. Ne što se tiče samih utrka, nego što se tiče priprema za utrke. U ograničenom vremenskom prostoru za treninge morao je napraviti prijelaz iz jedne discipline u drugu, što je ipak zahtijevalo neophodnu prilagodbu”, rekao je.

Izazov prilagođavanja različitim disciplinama i uspjeti imati savršenu pripremu za sve gotovo je nemoguće, tako da ćemo morati napraviti izbor za Olimpijske igre 2024. godine. “Prebacivanje s cestovnog na cross bicikl je jednostavno, ali na brdskom biciklu imate drugačiji stav. Ta kombinacija je prilično teška. Također zato što se uvijek morate boriti za svoju startnu poziciju za najvažnije utrke brdskog bicikla", dodao je.

Nakon što je 2021. godine pao na Olimpijskoj utrci sa brdskim biciklom, Nizozemac se još nije vratio na MTB. To ne planira učiniti ove godine jer sve ambicije usmjerava na cestu, a preko zime bi trebao imati još jedan odlazak u ciklokros.

"...Mislim da se Olimpijske igre još motaju Mathieuovim mislima, ali trenutno ne čujem o tome ništa. A kamoli da razmišlja o približavanju Parizu. Ipak, ne isključujem mogućnost da želi da opet krene u to", priznaje. Bez obzira na to što će se dogodilti, ostalo je još oko dvije godine za događaj, tako da ima dovoljno vremena za odabir što će biti najbolja opcija.

Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.