Vijesti

Van Aert do pobjede na otvaranju Critérium du Dauphiné

Wout van Aert (Jumbo Visma) osvojio je prvu etapu Critérium du Dauphin. Wout je vješto iskoristio „lead-out“ koji je INEOS pripremio za Ethana Haytera.

Ineos je odradio veći dio završen vožnje u utrci do cilja u nadi da bi Hayter mogao ostvariti pobjedu. Međutim, u posljednjem kilometru dok je Filippo Ganna snažno trasirao sprint sa Hayterom na kotaču, Van Aert i Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) stajali su u redu iza njih.

Van Aert je bio taj koji je pobijedio u bitci za Hayterov kotač i kada je britanski vozač krenuo rano u sprint Van Aert je odabrao svoj trenutak i ostvario pobjedu.

Hayter, koji je malo prerano krenuo u sprint, zauzeo je 2. mjesto nakon 191,8 km utrke od La Voulte-sur-Rhônea do Beauchastela. Sean Quinn iz EF Education-EasyPost zauzeo je 3. mjesto.

Van Aertov zadatak danas je bio malo lakši kada su neki od klasičnih sprintera – uključujući Dylana Groenewegena iz Bike Exchange-a Jayca – odbačeni nakon što ga je Trek Segafredo preuzeo vodstvo na posljednjem usponu.

I dok je Rémi Cavagna (Quick-Step Alpha Vinyl) pokušao iznenaditi grupu sa ranijim napadom malo prije cilja – Van Aertov timski kolega Christophe Laporte preuzeo je čelo i lako spojio francuskog prvaka.

Nakon što je uhvaćen, Ineos Grenadiers su bili ti koji su preuzeli ritam na čelu u pokušaju da pozicioniraju Haytera i zatim ga lansiraju u posljednji sprint.

Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.