Vijesti

Dvostruka pobjeda na etapi i ukupno za Jumbo Vismu na Critérium du Dauphiné

Jumbo-Visma je ostvarila na Critérium du Dauphiné ono što je željela, a to je ukupna pobjeda.

Osim ukupne pobjede danas je i Jonas Vingegaard uspio doći do pobjede na vrhu Plateau de Solaison nakon što je cijeli tjedan vrijedno radio kako bi Roglič došao do ukupne pobjede.

Nizozemski tim kontrolirao je etapu cijeli dan s posebnim planom a to je bio napad i pobjeda u etapi na teškom usponu. Steven Kruijswijk je stvari pripremio  na posljednjem usponu i na 5,4 kilometra do kraja Jonas Vingegaard je napravio potez, ispustivši sve u pelotonu osim Bena O'Connora.

“Bilo je prilično nevjerojatno. Imali smo plan koji trebam napasti, a Roglič treba slijediti i htjeli smo vidjeti možemo li svima pobjeći", rekao je. S obzirom da je dvojac imao dovoljno prednosti Slovenac je učvrstio ukupnu pobjedu a Vingegaard je dobio etapnu pobjedu kao nagradu. Savršena timska suradnja prije početka Tour de Francea za Jumbo-Vismu.

 

"Uspjeli smo i možemo biti jako sretni i ponosni", rekao je Vingegaard dok je završio kao drugi u ukupnom plasmanu.

Sljedeća stanica je Tour de France gdje će Vingegaard doživjeti Grand Depart u svojoj domovini, ali priznaje da će isti stav iz Jumbo-Visme biti puno teže ponoviti u Francuskoj: "Bilo bi teško ovako nešto ponoviti na Touru, tu je Pogačar, Martinez i Vlasov, puno je više GC kandidata.

"Konkurencija će biti teža i bit će teže pobijediti - ali želimo da barem jedan od nas pobijedi u utrci", zaključio je.

Ovo je svakako jako lijepo. Konačno sam pobijedio na utrci u Francuskoj! To je jako lijepo. Ne samo da je Jonas bio jak, kao tim smo od početka kontrolirali utrku", rekao je Roglič u intervjuu nakon utrke. Nakon što je odradio vrlo jak kronometar i nastupio na svojoj najboljoj razini u planinama, 32-godišnjak je relativno lako doašo do ukupne pobjede, bez ikakvog izazova od njegovih suparnika.

Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.