Vijesti

Fox tuži SRAM zbog novih ventila za odzračivanje vilice

Dana 13. srpnja/jula, Fox Factory, Inc. podnio je tužbu za kršenje patenta pred Kalifornijskim sudom protiv SRAM-a.

Problem proizlazi iz novih ventila za ozračivanje koje je SRAM uključio u najnovije modele vilica RockShox.
 


Fox vilice već godinama uključuju ove ručne ventile za otpuštanje tlaka. Oni vam omogućuju da poništite višak tlaka koji se stvara u vilici s promjenama nadmorske visine ili temperature. I RockShox je postavio vrlo sličan sustav na svoje nove modele Pike, Lyrik i ZEB za 2023. godinu.
 


U tužbi, Fox traži od suda da naredi SRAM-u da zaustavi prodaju vilica RockShox koje krše njegov patent 9,739,331. Također traži da se neprodane vilice unište. Iako, prema navodima Bikerumor web stranice, SRAM bi također mogao jednostavno modificirati svoje vilice ili, vjerojatnije, morati licencirati Foxovu tehnologiju.
 


Sporovi oko patenata i zaštitnih znakova češći su nego što se čini na biciklističkom tržištu, ali obično ne izađu na vidjelo, što ih može učiniti još većim iznenađenjem. Nedavno smo također čuli za još jedan sličan problem između Orbea i Canyona, i tom prilikom on je riješen na najbolji način za sve.
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.