Vijesti

Van der Poel krivi previše visinskih treninga za loš nastup na Touru

Mathieu van der Poel bio je daleko od svog najboljeg rezultata na Tour de Franceu prije nego što je odlučio napustiti utrku na 11. etapi.

Sada je uvjeren da je pretjerivanje s visinskim treninzima vjerojatno krivo za njegovu lošu izvedbu.

Povlačenje s Toura nije ga spriječilo da se utrkuje i pobijedi na kriteriju nakon Toura sinoć u Boxmeeru u njegovoj rodnoj Nizozemskoj.

27-godišnji vozač Alpecin-Deceunincka također je vozio Giro ove godine, pobijedio je na uvodnoj etapi, a potom je držao rozu majicu tri dana. Giro je zaključio sa 3. mjestom u finalnom TT-u.

I dok su mnogi komentatori nagađali da se Van der Poel jednostavno nije dovoljno oporavio od Gira kada je otišao na Tour, on ne misli da je to slučaj.

Umjesto toga, vjeruje da je treniranje na visini između Gira i Toura – možda prerano nakon Gira – vjerojatno bio uzrok njegove razočaravajuće forme na Touru.

"Uglavnom mislim da je nešto pošlo po zlu s visinskim treninzima nakon Gira prema Touru", rekao je Van der Poel za nizozemsku medijsku kuću NSO. “Nisam se osjećao kao da sam iz Gira izašao potpuno prazan, naprotiv."

Možda se moje tijelo još uvijek oporavljalo i nije se dovoljno oporavilo na visini. Ako to učinite nakon velike ture, ako vam je možda potrebno više oporavka nego što mislite, vaše tijelo može izaći iz visinske faze više iscrpljeno. Nisam sto posto siguran, ali imam osjećaj da to ima veze s tim, da.”

Također je rekao da se ne želi zadržavati na nastupu na Touru jer želi nastaviti dalje i razmišljati o ostatku sezone.

"Naravno, moramo pogledati gdje su stvari pošle krivo, ali onda moramo pustiti da se sve odmori i postaviti nove ciljeve", rekao je, dodajući da je malo vjerojatno da će biti u dobroj formi za Europsko  u Münchenu sljedeći mjesec, ali da će sigurno biti u boljoj formi na Svjetskom prvenstvu u rujnu u Australiji.

Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.