Vijesti

Specialized preuzima Rutland Cycling, Britanski maloprodajni lanac

Specialized je kupio je maloprodajni lanac bicikala Rutland Cycling koji je stacioniran u Velikoj Britaniji i koji ima 12 trgovina u Midlandsu.

Rutland Cycling ima značajnu online prisutnost i trenutno u svojoj ponudi ima brojne vrhunske marke bicikala, doznaje CyclingIndustry.News.
 


Simon Homer, generalni direktor Specialized UK je rekao: "Dovođenje Rutlanda u Specialized obitelj pruža neke uzbudljive prilike za obje tvrtke. Odmah ćemo morati donijeti neke odluke kako bismo osigurali održivu budućnost za Rutland, a to bi moglo uključivati ​​restrukturiranje njegove mreže i baze troškova. Učinit ćemo to s potpunom jasnoćom i transparentnošću, uz puno razmatranje i savjetovanje s onima koji bi mogli biti pogođeni. Dok se krećemo kroz ove promjene, ulagat ćemo kako bismo osigurali jačanje iskustva biciklista, pokazujući našu stalnu predanost služenju biciklistima i izgradnji otpornog i modernog ekosustava".

Specialized će vrlo blisko surađivati ​​s timom iz Rutlanda dok se vlasništvo prenosi. Biciklisti će početi uočavati neke promjene u Rutlandovim trgovinama kako se finaliziraju odnosi s dobavljačima, ali obje strane ostaju predane osiguravanju minimalnog prekida usluge".

"Ovo je najnovija najava u Specializedovom širenju ekosustava. Ova je strategija usmjerena na bolje posluživanje bicilistima; kada, gdje i kako žele. Današnje vijesti biciklistima pružaju još više načina za interakciju s brandom Specialized, uz njihovu mrežu neovisnih trgovaca, online partnera i putem specialized.com.”

Nakon kupnje Infinity Cycles ranije ove godine, ubrzanje trenda kupnje u trgovina odražavalo bi iste pokrete koje su postigle vrhunske robne marke u SAD-u, pri čemu je ovo do sada najveća takva transakcija robne marke koja kupuje maloprodajno carstvo.

Najznačajnije Trek, Specialized i PON grupa počeli su kupovati dućane s povećanom učestalošću, što je često rezultiralo izbacivanjem rivala s ključnih pozicija. U Velikoj Britaniji, Trek trenutno zapošljava nove djelatnike za otvaranje novih trgovina. Trend se odražava čak i u Australiji gdje je Specialized upravo kupio svoju prvu trgovinu.

Osnovan ranih 80-ih i proslijeđen drugoj generaciji obiteljskog vlasništva, posao Rutland Cyclinga brzo se proširio, privlačeći 2,8 milijuna funti u gotovini od British Growth Funda u ožujku 2014. Ovim je ugovorom fond postao najveći dioničar u maloprodajnom poslovanju .

Nova transakcija predstavlja potpuni izlaz za British Growth Fund.

U novije vrijeme posao je doživljavao uspone i padove do i tijekom pandemije. U 18 mjeseci do 26. srpnja 2020. tvrtka je zabilježila gubitak od £1,424,725, iako se oporavila nakon dobro izvješćenog Covid-19 "biciklističkog buma" i ostvarila dobit u 2021. od £574,815.

Pomalo predosjećajući preuzimanje, trgovina u Nottinghamu (glavna slika) otvorena je 2018. s logotipom Specialized istaknutim iznad vrata zahvaljujući području koncepta robne marke u trgovini u prizemlju. Dvije trgovine – Cambridge i izvorni outlet u Rutlandu – nose logotipe Giant istaknute iznad vrata i odredišta su za konkurentsku marku.

Rutland Cycling trenutno je trgovac markama bicikala uključujući Whyte, Cannondale, Santa Cruz, Scott, Frog Bikes, Bianchi, Cube, Giant i Liv.

Osnovan u prosincu 2021. u Companies House, Specialized je osnovao novo privatno društvo s ograničenom odgovornošću pod zastavom Specialized UK Retail Limited. Sadašnji generalni direktor za Veliku Britaniju, Simon Homer jedan je od trojice direktora nove tvrtke, uz europskog financijskog kontrolora Martina Wyrscha.
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.