Vijesti

Težak pad na Vuelta Burgos

Druga etapa na Vuelta Burgosu bila je obilježena užasnim sudarom kada je jedan od vozača Jumbo Visme teško pao na ležećem policajcu na čelu pelotona dok se grupa velikom brzinom kretala na nizbrdici.

Duboko u posljednjem kilometru 158 km etape do Villadiega Jumbo Visma je bila na čelu u formaciji koja je trebala dovesti Davida Dekkera do pobjede.

Dok su prva dva vozača tima uspjela svladati ležeći položaj pri velikoj brzini, činilo se da treći vozač to nije očekivao i jako je pao.

 

S obzirom da je peloton bio u velikoj brzini i grupa je bila dosta zbijena, veliki broj vozača je pao a mnogi su udarili u ograde koje su stajale sa strane ceste.

Zbog incidenta samo su tri vozača Jumbo Visme na čelu uspjela izbjeći nesreću. Timo Roosen je uzeo pobjedu dok su Edoardo Affini i Chris Harper zauzeli drugo i treće mjesto.

Veliki broj vozača je nakon etape iskazao nezadovoljstvo prema organizatoru utrke i UCI-u zbog katastrofalne odluke da se u posljednjem kilometru utrke nađe ležeća barijera.

Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.