Vijesti

Peter Sagan će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u e-MTB disciplini

Slovak Peter Sagan je nedavno potvrdio da će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u brdskom biciklizmu koje će se održati u Les Getsu u Francuskoj od 24. do 28. kolovoza. I to u najnovijoj disciplini, e-MTB.

Trostruki svjetski cestovni prvak ponavljao je tijekom svoje karijere da je brdski biciklizam njegova omiljena disciplina, gdje je započeo i čak se natjecao na Olimpijskim igrama u Riju 2016., ali mu je trening ostavljao malo vremena za brdski biciklizam. Do sada.

U 2022. smo vidjeli kako je Sagan eksperimentirao s drugim disciplinama, sudjelovao u Unbound Gravelu, a sada nas je iznenadio povratkom u brdski biciklizam, i to na Svjetskom prvenstvu.

Vijest je potvrdila Gazzetta.it i precizira da ovo sudjelovanje dolazi na izričit zahtjev jednog od njegovih glavnih sponzora, Specializeda. Američki brend e-MTB Svjetsko prvenstvo shvaća vrlo ozbiljno i nisu uzalud uspjeli osvojiti prvo izdanje u povijesti s Alanom Hatherlyjem, a pobijedili su i s Thomasom Pidcockom 2020. godine.

Sagan će e-MTB Svjetsko prvenstvo smjestiti između dvije europske cestovne utrke, pa je i sam izjavio da ne očekuje puno od svog nastupa na događaju:

"Ne mogu biti natjecateljski i ne idem na to. Za mene će to biti zabava, način da vratim navijačima dio naklonosti koju mi ​​daju."

U svakom slučaju, Saganovo prisustvo na MTB Svjetskom prvenstvu sigurno će se svidjeti mnogim njegovim obožavateljima koji su ga navikli vidjeti uglavnom na cesti.

Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.