Vijesti

Sagan: "Možda osvojim svjetsko i odem u mirovinu"

Bivši trostruki svjetski prvak, Peter Sagan dao je ovih dana potencijalno iznenađujuću najavu: "Možda ću osvojiti naslov svjetskog prvaka i onda prestati sa cestom..."

Sagan se definitivno približava periodu karijere gdje su ova razmišljanja normalna a prošlo je 7 godina od osvajanja prvog svjetskog prvenstva. Kasnije pobjede 2016. i 2017. pridružile su ga elitnom popisu trostrukih svjetskih prvaka na cesti uz Alfreda Bindu, Rika Van Steenbergena, Óscara Freirea i velikog Eddyja Merckxa.

Sada kada ponovno želi ispisati povijest, Sagan tiho zvuči uvjeren u četvrti naslov "Odgovara mnogim vozačima i može ići na mnogo načina, tako da će to biti fino uravnotežena utrka. Važno je osjećati se dobro i biti naprijed. Ako si tamo u zadnjem krugu kada se odlučuje utrka, svašta se može dogoditi."

Osvrt na tihu sezonu 2022. prema njegovim vlastitim visokim standardima ide ovako: “Ovo sigurno nije bila moja najbolja sezona, ali nije bila ni moja najgora. To nije način na koji ja gledam na svoje sezone ili svoju karijeru." Nastavio je i dodao: "Biciklizam se promijenio, to je sigurno. Promijenio se način na koji se utrkujemo, promijenili su se vozači, a tako je i način na koji treniramo evoluirao. Ovih dana, ako niste u najboljem izdanju, ne možete pobijediti. Nitko ne može."

Još uvijek pod ugovorom za TotalEnergies na još jednu sezonu, Sagan je izrazio želju da se vrati juniorskim počecima na makadamu: “Želim se usredotočiti na cestovno svjetsko i onda možda razmišljati o vožnji Svjetskog gravel prvenstva, to je super događaj u Italiji, gdje sam započeo svoju profesionalnu karijeru, ali ima i puno toga za posložiti, uključujući moje druge obveze, plan putovanja i bicikle. Idemo jedno po jedno Svjetsko prvenstvo.”

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.