Vijesti

Tadej Pogačar do druge uzastopne pobjede na Il Lombardiji

Tadej Pogacar došao je u Il Lombardiju kao čovjek kojeg treba pobijediti, i dokazao je da je njegov status ispravan jer je uspio preživjeti sve napade Enrica Masa na završnom usponu, te nadmašio Španjolca na cilju i osvojio svoju drugu uzastopnu pobjedu.

Planinski start je pružio teren za snažan bijeg kojeg je formiralo 10 vozača.

Međutim, skupina od 10 vozača nikada nije imala više od četiri minute prednosti u odnosu na glavninu jer su Jumbo-Visma i Movistar kontrolirali utrku i postavljali snažan tempo tijekom mnogih uspona. Odmetnuta grupa je uhvaćena u podnožju Madonna del Ghisallo, gdje su Jumbo-Visma, a kasnije i UAE Team Emirates postavili snažan ritam koji je osiromašio peloton.

UAE je držao korak s João Almeidom, a glavni dio grupe se ponovno usitnio prije prvog uspona na San Fermo della Bataglia. UAE je držao visok tempo, jer je na dnu svih uspona tempo bio žestok za pozicioniranje. U Civigliu je situacija bila ista, s tim da je Davide Formolo pripremao napad za Pogačara u prvoj polovici uspona.

Odmah ga je slijedio Enric Mas, a zatim mu se pridružio Mikel Landa. Napao je i Mas, no Pogačar je iskontrolirao napad. Landa se vratio na teškom Civiglio spustu i trio je krenuo u završni uspon, s malom skupinom koja je jurila više od pola minute iza. Tamo je Mas dvaput napadao, iako je Landa otpao, Pogačar je uvijek bio na kotaču.

Njih dvojica su u cilj ušli sami, iako je bila tijesna borba, Pogačar je ostvario drugu pobjedu u dva nastupa. Drugo mjesto pripalo je vozaču Movistara, dok je Mikel Landa zauzeo treće mjesto.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.