Tadej Pogačar ne vidi Tour de France 2022 kao gubitak, već kao dio zadivljujućeg putovanja na kojem je jedan od najboljih biciklista na svijetu.

Upravno tijelo biciklizma, UCI, doradilo je pravilo u vezi s timskim automobilima u vožnji na vrijeme nakon što je dosta timova počelo puniti krovove svojih automobila s više bicikala nego što bi ikada bilo potrebno u kronometarskoj utrci u nadi da će postići aerodinamičku prednost.

Nizozemska biciklistička udruga NTFU, zajedno s čitateljima ključnih časopisa za entuzijaste, istražila je čimbenike koji pokreću porast i potražnju Gravel bicikala, istraživanje koje je vršeno u usporedbi s drugim segmentima, popularnost brendova, cijene i navike vožnje.

Samo nekoliko sati prije početka sezone ciklo-krosa na Svjetskom kupu u Hulstu, objavljen je intervju u kojem se Mathieu van der Poel osvrće na posljednjih nekoliko mjeseci na cesti i kaže da mu brdski biciklizam jako nedostaje.

Vijest je napokon potvrđena a potvrdio ju je i sam svjetski prvak Remco Evenepoel.

Nekad pred kraj ljeta dobili smo nekoliko guma za testiranje, a među njima i Specialized Hillbilly Grid Trail 2Bliss Ready T9 gume.

Francuski vozač Jordan Sarrou najavio je da u sljedećoj sezoni neće voziti za Specialized Factory Racing.

Prije nekoliko mjeseci modni div ZARA napravio je mali upad u biciklističku odjeću sa ženskom gravel kolekcijom.

Ono o čemu se naveliko pričalo zadnjih mjeseci dobilo je i službenu potvrdu. Henrique Avancini i Cannondale Factory Racing su nakon 8 godina prekinuli suradnju. Brazilac je u Cannondaleu došao do svojih najboljih rezultata u karijeri, 2018 godine je psotao svjetski prvak u XCM disciplini a godinu dana kasnije je završio kao prvi na UCI rang listi.

Ono što je posebno upečatljivo bilo za vrijeme karijere u Cannodaleu su Avancinijevi nastupi na Cape Epicu sa trenutnim menadžerom tima Manuelom Fumicem. Brazilac je bio jedan od brdskih biciklista koji su mogli pobijediti u svemu, od utrka na kratkim stazama i XCO Svjetskog kupa do Svjetskog prvenstva u maratonu ili etapnih utrka, kao što je Cape Epic.

U nedostatku informacija za koji će tim Brazilac voziti sljedeće sezone, Henrique se želio oprostiti od Cannodale Factory Racinga.

„Nakon 8 godina s Cannondaleom, vrijeme je da nastavim dalje…“

„Jako mi je drago zbog povijesti koju smo ja i Cannondale zajedno izgradili. Bio je to vrlo uspješan put koji mi je omogućio da stavim sport koji volim pod svjetla reflektora u svojoj zemlji i izgradim solidnu karijeru na najvišoj međunarodnoj razini. Napustiti CFR nije bio lak poziv, ali odlazim s puno lekcija, prijateljstava, postignućima i mnogim uspomenama koje mogu ponosno čuvati u srcu. Osjećam da sam dao sve od sebe ovom projektu i vrijeme je da nađem nove ciljeve i jurim za novim izazovima. Ali siguran sam da neću zaboraviti sve što sam dobio od Cannondalea.“

Stranica 1 od 312

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.