Istraživanje: koliko je biciklizam dosadan za gledanje

Biciklizam je uzbudljiviji za gledanje nego golf i bilijar, ali dosadniji od nogometa i atletike, podatci su najnovijeg istraživanja.

Rezultati ankete o najnevjerojatnijim sportovima, te zanimanja javnosti za njihovo gledanje ispred malih ekrana pokazuje da je biciklizam dosadniji od nogometa, tenisa i atletike, ali manje dosadan od golfa, pikada i bilijara.

Istraživanje je obuhvatilo članove britanske javnosti koji su bili anketirani te odgovarali na pitanja o 17 vrsta sportova. Od tih 17 odabranih, ispitanici su otkrili da je njih 12 bilo više dosadnije nego uzbudljivo, što mnoge sportove stavlja u nezavidan položaj kada se radi o gledanju.

Pedeset posto ispitanika izjavilo je da im je biciklizam dosadan, dok je 25 posto ispitanika izjavilo da je jako uzbudljiv. Tako se biciklizam našao na sredini skale najgledanijih sportova ispred malih ekrana.  
Nogomet je proglašen najmanje dosadim za gledati, kao i atletika za koju se odlučilo 47 % ispitanika.

Kao najdosadniji sport proglašen je golf, gdje je 70 % ispitanika glasovalo za njega. Američki nogomet, kriket, pikado, bilijar, košarka i utrke konja proglašeni su kao dosadniji od biciklizma.

U samom vrhu ljestvice nalaze se također i formula 1, boks, plivanje, gimnastika kao i tenis, koji su se pridružili atletici, i nogometu kao najzanimljivije rješenje za provod ispred malih ekrana. 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More