Julian Alaphilippe do pobjede na Tirrreno Adriatico pored jakog trojca

Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step) odnio je pobjedu u drugoj etapi Tirreno-Adriatico, Wout van Aert zadržao je ukupnu prednost.

Druga etapa talijanske utrke bila je duga 202 kilometra preko rute koja se pridružila Camaioreu i Chiusdinu, a sadržavala je nekoliko uspona i planinski cilj. Otcepljenje dana stvorila su imena poput Simona Pellauda, ​​Marcusa Burghardta i Johna Archibalda, između ostalih, a njih su vratili natrag s 34 kilometra do kraja.

Ubrzo nakon toga, novi odmet stvorili su jaki ljudi poput Egana Bernala, Pavela Sivakova (Ineos Grenadiers), Joaa Almeide (Deceuninck-Quick-Step) i Mikela Lande (Bahrein Victorious), između ostalih. No, posljednji uspon dana uzeo je danak u ovoj skupini i jahače je polako uhvatio reducirani čopor, posljednji Almeida.

Alaphilippe je bio najjači čovjek u skupini i prošao je cilj ispred Mathieua van der Poela, Wouta van Aerta, Tadeja Pogačara i Alexa Aranburua. Belgijski vozač Jumbo-Visme zadržao je vodstvo u Općoj klasifikaciji.

1  ALAPHILIPPE Julian Deceuninck – Quick Step 5:01:32
2  VAN DER POEL Mathieu Alpecin-Fenix 0:00
3  VAN AERT Wout Team Jumbo-Visma 0:00
4  POGAČAR Tadej UAE-Team Emirates 0:00
5  ARANBURU Alex Astana – Premier Tech 0:00
6  STANNARD Robert Team BikeExchange 0:00
7  ALMEIDA João Deceuninck – Quick Step 0:00
8  VAN AVERMAET Greg AG2R Citroën Team 0:00
9  WELLENS Tim Lotto Soudal 0:00
10  CICCONE Giulio Trek – Segafredo 0:00

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More