Lejla Tanović pobijedila na UCI C1 utrci u Srbiji

Foto: CANO Fotosports
Foto: CANO Fotosports

Najbolja bh. biciklistkinja, četverostruka balkanska i jedanaestruka državna prvakinja odnijela je pobjedu na UCI C1 utrci u Srbiji te osvojila 60 UCI bodova.

Za BiH takmičarku ovo je bila prva utrka nakon pet mjeseci pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa. Međutim pobjedom je pokazala da se nalazi u dobroj formi uprkos otežanom treningu radi sigurnosnih restrikcija.
 


"Izuzetno sam sretna što sam imala priliku da vozim utrku nakon pauze od pet mjeseci ali i formom koju sam pokazala na svojoj prvoj utrci. Dosta vremena posvetili smo treningu tehnike na terenima sa kojima se rijeđe susrećem, a zbog čega sam osjetila veliki napredak na ovoj stazi koja je bila suha i rastresita. Sigurno da je ovo težak period za profesionalni sport, ipak ja sam tokom karantene održavala svoj trenažni proces na visokom nivou tako da sa samopouzdanjem ulazim u ovu sezonu", rekla je Lejla Tanović.
 


Tanović narednog vikenda brani titulu prvakinje na državnom prvenstvu koje će se održati u Bihaću, a nakon toga nastavlja sa pripremama za septembar mjesec kada je Svjetska biciklistička federacija zakazala najvažnija takmičenja, odnosno svjetska i evropska prvenstva.

"Lejla je pokazala iznimnu psihičku stabilnost tokom posljednjih mjeseci u kojima je uspjela da ispuni sve trenažne zadatke. Iako smo često morali da adaptiramo naš trening uspjela je da popravi određene segmente i napreduje. Na utrci je preuzela vodstvo od prvog kruga te iskusnom vožnjom odnijela pobjedu i time pokazala da smo na dobrom putu da ostvarimo naše ovosezonske ciljeve", rekao je za kraj selektor Amar Njemčević.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More