Lovac upucao biciklistu nakon što ga je zamijenio za zeca !?

Biciklista u Španjolskoj je pogođen desecima kuglica iz sačmarice po stražnjici i nogama nakon što je lovac pucao na njega, tvrdeći da je biciklistu zamijenio za zeca.

Liječničkim pregledom utvrđeno je da su kuglice iz patrone koju je ispalio lovac također bile zabijene i u leđa bicikliste. Incident se dogodio prošle nedjelje dok je biciklist bio na vožnji u ruralnom području Orgegia, u Alicanteu, na jugu Španjolske.

Biciklist je nakon incidenta pao s bicikla i bila mu je potrebna hitna medicinska pomoć na mjestu pucnjave ali lokalni mediji navode da njegove ozljede nisu opasne po život i da je oporavak u tijeku.

Biciklist se vozio kroz Monte Orgegiu – koja je ruralno područje, ali vrlo blizu urbanog središta Alicantea i naseljenih četvrti – kada je ugledao dva lovca. Dok je prolazio pored njih, ustrijelio ga je treći lovac koji je policiji rekao da je zamijenio kretanje biciklista kroz prirodu za kretanje zeca. Kada je u njega ispaljen hitac, biciklist je ipak uspio nazvati 112 kako bi pozvao hitnu pomoć i policiju, a obje službe su izašle na mjesto događaja.

Lovac je identificiran, a utvrđeno je da su njegovo oružje i lovačke dozvole bile uredu, iako policija još uvijek pokušava prikupiti činjenice kako bi utvrdili može li kaznena istraga dovesti do optužbi za nesmotrenost. Kada je s njim razgovarala policija, lovac je priznao da je ispalio hitac, ali je rekao da je vjerovao kako je pokretna meta u koju je ciljao bio zec.

Dežurni sud u regiji i nacionalna policija će odlučiti je li potrebna istraga zbog navodne nepromišljenosti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More