Nizozemac Nils Eekhoff pobjednik Prologa “Istarsko Proljeće”

Jučer je sa Prologom u Umagu startala utrka "Istarsko Proljeće", a pobjednik prvog dana bio je Nizozemac, Nils Eekhoff član mladog Sunweb tima. Prolog je pratilo sunčano vrijeme, a vozio se u dužini 2km, s prosječnom brzinom od 57,6 km/h i vremenom 2 minute i 5 sekundi.

Prvog dana na Prologu nastupila su 172 vozača iz 24 zemlje. Kako smo rekli, najbrži je bio Nizozemac Nils Eekhoff (Team Sunweb), drugi je bio Irac Robert-Jon Mc Carthy (JLT Condor), a treći Danac, Alexander Camp (Team Virtus Cycling). Četvrti je bio Alexander Camp, koji je imao sekundu zaostatka. Također sa sekundom zaostatka utrku je završio i Dušan Rajović, član "Adria Mobil" tima.

Najbolji Slovenski vozač jučer je bio Izidor Penko (Ljubljana Gusto Xaurum), koji je sa 3 sekunde zaostatka zauzeo 14. mjesto. Od Hrvatskih vozača kao najbolji proslavio se Josip Rumac (Meridiana Kamen Team) koji je sa 7 sekundi zaostatka zauzeo 60. mjesto.

Dušan Rajović: "Nakon završetka Prologa i prvog dana utrke motivacija je na visokom nivou i želim nastaviti utrku sa ovim osjećajem. Na utrci sam se osjećao dobro i dao sam sve od sebe, što je na kraju bilo dovoljno dobro za peto mjesto. Bio sam samo sekundu iza pobjednika, što je dobar pokazatelj da se mogu boriti s najboljima. Vrlo sam motiviran ispred sljedećih utrka i svi imamo velike nade".

Danas je na rasporedu druga etapa sa dužinom od 161km, a startati će u Poreču i odvesti će vozače do Labina, gdje se nalazi cilj utrke.

 

Foto: Prijavim.se 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More