Novi Specialized Epic 2021

Novi Specialized Epic 2021. nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Iz godine u godinu brend nastavlja iznenađivati biciklističku scenu, a u ovom izdanju Epica za 2021 godinu imamo i više nego zapažene novitete.

Danas ćemo analizirati i predstaviti novi stroj Američkog brenda, njegove sličnosti i razlike s prethodnim verzijama i svime ostalim između.
 


U Specializedu nisu htjeli odstupiti od pravila da su iz bilo kojeg razloga narušeni pojmovi poput inovacije ili kvalitete. Kao da ih je ova koronavirusna pandemija ohrabrila da rade napornije i učine još boljim novi Specialized Epic 2021, a sada došlo je vrijeme za predstavljanje ovog sada već legendarnog brdskog bicikla.

Tajnost i sumnja s kojima je marka tretirala objavljivanje ovog Epica podstaknuta je određenim curenjem informacija na internetu, što je ukazivalo na to da ćemo uskoro upoznati novi Specialized Epic 2021. a bilo je tu čak i nekih fotografija od prototipa bicikla. Ali sada to je već službeno i bicikl je tu sa nama.

Velike izmjene na Specialized Epic 2021 temeljene su na mnogim malim promjenama. Prije svega, duža, niža, opuštenija geometrija, kako u Specialized Epic-u, tako i u Specialized Epic Evo 2021: u ovom se, osim toga, nalazi i kut prednje cijevi od 66.5 stupnjeva i mogućnost podešavanja s flip-chip-om. Nova geometrija koja je malo izmijenila tradicionalni crtež posljednjih godina. Sada Specialized Epic 2021 ima novi kut cijevi glave, što ga čini opuštenijim i mijenja položaj vozača, ali samo neznatno. Značajnije promjene su pronađene, primjerice u vilici ili stražnjem ovjesu.
 

 


Drugi aspekt koji treba istaknuti je Brain tehnologija. Bilo je pomalo kontroverzno, ne samo za performanse, već i za neko održavanje ili neispravnost. Sada, Brain tehnologija na Specialized Epic 2021 ujedinjuje vilicu i šok, koji podjednako razlikuju snagu pedaliranja vozača od sila koje generira vrsta terena i povećana je sposobnost apsorbiranja udaraca. Drži zaključanim na glatkom i dobro utabanom makadamskom terenu; i automatski se prebacuje u aktivan kad to zahtijevaju tereni. Tvrtka Specialized tvrdi da je Brain sustav na Specialized Epic 2021 izdržljiviji i uvelike poboljšava kontrolu.
 

 


Osim toga, Specialized se odlučio na novom Epic 2021 za Roval Control SI kotače, što je ujedno i nadogradnja od prethodnih Roval modela, s poboljšanim ležajevima i smanjenom težinom. Naravno, tu su DT Swiss nabe, model 350, kao i Fast Trak Gripton 29" gume.

Težina je naravno otišla dole. Zapravo se već sumnjalo da će Specialized Epic 2021 biti najlakši na tržištu: bicikl je na težini izgubio više od 100 grama svoje prethodne verzije i razbije psihološku barijeru od 9kg (Da – bez pedala, ali Da, s suspenzijom i kotačima), što je činjenica da je Specialized svoj novi Epic 2021 učinio pero-laganim biciklom.
 

 


Konačno, u pogledu glavnih aspekata ovog Specialized Epic 2021, moramo potvrditi da se brend odlučio za SRAM grupaciju. SRAM Level Ultimate hidraulične kočnice s 2 klipa i SRAM XX1 Eagle AXS sa 12 brzina, sa zupčanicima od 10 do 50 zuba i jednim lančanikom s mjeračem snage na Quarq XX1 pogonu. Naravno, ova oprema je na najjačem modelu, kako bi zasjao u svom najvećem sjaju, dok kod nižih modela, smanjuje se ovaj raspon opreme.

Više aspekata i cijene novog Specialized Epic 2021

Postoji mnogo više nijansi za komentariranje, ali nije ih lako sve u jednom članku sažeti. 5 veličina, od XS do XL, i raspon koji varira od izdanja S-Works Epic kao i na Epic Evo (kao što kažemo, okvir se također prodaje odvojeno od svih komponenti osim vilice koja dolazi s okvirom), ide dalje kroz Specialized Epic 2021 Pro, koji se spušta na SRAM AXS Eagle grupu; i zatvara se sa Specialized Epic 2021 Expert, sa SRAM X01 Eagle grupom. Ako ste se malo pogubili, pojednostavit ćemo vam: Postoje četiri modela za Epic (Comp, Expert, Pro i S-Works) i pet za Epic EVO (Base, Comp, Expert, Pro i S-Works).
 


Kad smo kod cijena, što vjerujemo većinu vas i najviše zanima, kod novih modela Epic one će se kretati u rasponu: od 11.599 eura za S-Works model, do 3.599 eura za njegovu najpristupačniju Base verziju. Boje se razlikuju ovisno o modelu, od metalic sjajne, "satin oasis" i "forest green" do neke zlatne kombinacije.

Jedan od najboljih brdskih bicikla je na tržištu i već možemo reći kako jedva čekamo da ovaj Specialized Epic 2021 pogledamo pobliže.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More