Pinot cilja Tour de France 2019

© Velo News
© Velo News

Thibaut Pinot (Groupama FDJ) označio je Tour de France kao svoj primarni cilj za narednu sezonu te izrazio oduševljenje odabirom rute koja je predstavljena u četvrtak, u Parizu.

Pinot je završio treći na Tour de Franceu 2014, ali u naredna dva izdanja nije uspio ponoviti taj uspjeh te se odlučio okušati na Giru. Tijekom 2017. nastupio je na Touru bez ciljanja generalnog plasmana, dok je ovogodišnje izdanje propustio zbog dugotrajnog oporavka od upale pluća, koju je zadobio na posljednjoj brdskoj etapi Gira.

Završni dio sezone bio je iznimno uspješan za Francuza, ostvario je dvije etapne pobjede na Vuelti i pobjedio na talijanskim klasicima Milano – Torino i Il Lombardiji, što je njegov prvi monument u karijeri.

„Thibaut neće voziti Giro, to je sasvim sigurno,“ rekao je Marc Madiot, menadžer FDJ tima za L'Equipe. „Samo će nastupiti na Tour de Franceu.“

Naredne godine na rasporedu će biti svega 55 kilometara kronometra, dok će s druge strane biti 3 velike brdske etape u Pirinejima i Alpama s mnoštvom prijevoja na nadmorskoj visini većoj od 2000 metara. Prvi od pet brdskih ciljeva biti će La Planche des Belles Filles na šestoj etapi, što je domaći uspon za Pinota koji živi u području Vosges.

„Bio sam prilično iznenađen. Mnogo etapa će se voziti na istoku Francuske. Po mom mišljenju, ruta je jako dobra. Ima puno brda i velike visinske razlike. Brdske etape također dolaze u ranoj fazi utrke, već nakon pet dana bit ćemo u Vosgesu,“ rekao je Pinot.

„Etapa koja ide preko Grand Ballona, le Ballon d'Alsacea te potom Chevreresa i La Planche des Belles Filles je jako lijepa. To su usponi koje vozim svakog tjedna, smatram kako će to biti jedna od najljepših etapa na Touru 2019. Uspone poznajem odlično i dat ću sve od sebe da napravim najbolji mogući rezultat.“

„Kao i uvijek morate biti na oprezu na samom otvaranju, prva etapa u Belgiji sadrži uspon Mur de Geraardsbergen. Vjerujem da će grupa biti vrlo nervozna što može zakomplicirati stvari i učiniti etapu riskantnom.“

„Ne bojim se timskog kronometra, ali smatram da etapa u Nimesu na početku trećeg tjedna može odigrati veliku ulogu u plasmanu. Svi znamo kakvi vjetrovi pušu utoj regiji, a na Touru se ni najmanji propust ne oprašta,“ zaključio je Francuz.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More