SealSkinz čarape

Ukoliko niste jedna od onih osoba koja zimi odloži bicikl i čeka toplije dane, sigurno ste bili u situaciji kada ste imali promzle noge i razmišljali o navlačenju još jednog para čarapa, u nadi kako bi vam se promzli prsti zgrijali. Mi jesmo i to često.

Bili smo u ekstremnim situacijama gdje smo u MTB cipelama bez ikakve zaštite prtili kilometrima kroz snijeg, kako bi izašli na pravi put i vratili se doma. Situacija u kojoj sam, u tom trenutku vjerovao,  da će mi zbog promrzlosti morati amputirati prste od noga sada mi izgleda kao avantura, no od tog dana sam u potrazi za dobrom zaštitom za noge. 

Čarape su jedan od onih dodataka koji često predvidimo, no ozbiljni avanturisti vode velikog računa o svojoj zaštiti za noge. Bez obzira koliko vaše cipele dobre bile, koliko kvalitetne navlake nosite ili pak koliko su vaše planinarske cipele vodonepropusne, loš odabir čarapa može vas zaustaviti u vašoj vožnji ili planinarenju. Plikovi, plijesan, gljivice ili nelagodan osjećaj vlažnosti može u trenutku postati vašim problemom ukoliko ne posegnete za pravim čarapama za odabrane uvjete vožnje/planinarenja. Da bi bili sigurni od gore navedenih neugodnosti, koji vam mogu prouzročiti prave probleme ili donijeti cjelodnevnu patnju, morate odabrati dobar par vodonepropusnih čarapa.

Vjerovali ili  ne, nije toliko teško naći vodootporne čarape raznih brendova za bicikliranje, planinarenje, trčanje, vožnju kajakom ili bilo koju drugu aktivnost, ali to može biti dugotrajan i frustrirajući proces potražnje kroz beskrajne marke vodootpornih čarapa koje imamo na tržištu.

 

Stoga, učinili smo ono što radimo najbolje. Od našeg partnera Ciklocentar smo uzeli na testiranje jedan par SealSkinz čarapa, te proveli u njima više sati tijekom vožnji i planinarenja u svim mogućim uvjetima, kako bi smo vam omogućili lakši uvid u svijet vodonepropusnih čarapa. Nadamo se, da će vam ovaj članak pomoći da lakše donesete odluku i odaberete prave čarape za vas u što kraćem roku.

Današnje redove smo posvetili upravo jednom takvom paru SealSkinz čarapa koji će vas tijekom vaše avanture držati sigurnim i u udobnom okruženju.

Bitno je znati da sa čarapama koje su vodootporne morate postići ravnotežu između zaštite i udobnosti. Ukoliko jednostavno želite da zadržite tekućinu vani, uvijek možete oko noga omotati plastičnu vrećicu i stopalo je zatvoreno, ali ne očekujte da  vam bude ugodno. Ono što vam treba su čarape koje mogu disati i neće vas držati u znoju, jer i to nekada zna biti jednako pogubno kao i čarape bez zaštite.

 

Ove vodonepropusne čarape su prozračne, otporne na vjetar i hladnoću, te naravno – vodootporne. Izrađene su od kombinacije merino vune, akrila, poliestera i elastičnog materijala, te su odličan izbor za sve aktivnosti na otvorenom. Podstava je izrađena od 35% merino vune i osigurava dobru kontrolu vlage, udobnost i kontrolu mirisa, dok elastični gležanj i stopalo pruža odličnu podršku i čini ih udobnim za nošenje. 

SealSkinz čarape dolaze tradicionalnog dizajna i oni su pioniri u proizvodnji vodootpornih čarapa te stoga od njih očekujemo samo najbolje. Trenutno na tržištu stoje za jedne od najprodavanijih proizvoda ovog Britanskog proizvođača. Oni su razvili kalup kada su dizajnirali obuću koji ne samo da je u stanju da zadrži vodu vani, nego noga se nalazi u udobnom okruženju, diše i uopće nema potrebe da se ispod nose standardne čarape kako bi nozi bilo udobnije.


Sastoje se od tri sloja koja koji vas drže na suhom i toplom, a također izbacuju znoj i drže nogu suhom. S vanjske srtane je Lycra/nailon Spandex sloj koji je rastezljiv, kako bilo što bolje pristajao uz nogu i držao se čvrsto.  Donji sloj je izrađen od Coolmax tkanine, dok MVT membrana drži vodu vani.

Nema potrebe da dodajete tradicionalnu čarapu sa svojim SealSkinz čarapama, zapravo to samo može umanjiti njihovu učinkovitost. One pružaju dovoljno toplinske zaštite i držati će vas na toplom i udobnom čak i pri niskim temperaturama.

Riječ urednika:                                                                  

Sa testnim SealSkinz čarapama sam vozio cestovni bicikl na vožnji dužine veće od 300km pri temperaturama ispod nule, prilikom planinarenja sam skidao cipele uvlačio noge u snijeg i hodao po snijegu kako bih provjerio ponašanje čarapa. MTB vožnje kroz blato i lokve za njih su šala, no otišao sam nekoliko koraka dalje. Na vanjskoj temperaturi ispod nule u SealSkinz čarapama sam ušao u rijeku i hodao po njenom koritu, što je vjerujem ekstremni test za vodonepropusnost.

 

Nakon nekih 2 minuta sam osjetio hladnoću na stopalima i pomislio sam "Pustile su nisu položile ovaj test". No, nakon što sam izašao iz rijeke i skinuo čarape sa noga, njihova unutrašnjost, kao i noga je bila potpuno suha. Zavarala me hladnoća rijeke. Mnogi su pitali kakve su po pitanju neugodnih mirisa, koristim ih aktivno više od mjesec dana i ni u jednom trenutku nisam osjetio neugodan miris.

 

Možda vam se neće svidjeti njihov izgled, jer kad ih oblačite zbog njihove debljine imate osjećaj kao da navlačite neoprenske čarape za ronjenje, no ono što je bitno jeste da rade svoj posao, štite noge i drže ih na ugodnom. SealSkinz su odličan izbor nepromočivih čarapa za svakodnevne avanture, kao i za duža putovanja i vjerujemo da će svi biti jako zadovoljni sa njima. Definitivno pametno uložen novac.

SealSkinz dolazi u dvije različite boje – crna/siva i bijela/plava, a možete ih pronaći u Ciklocentar trgovinama po cijeni od 70KM.
Više o proizvodu možete se raspitati na prodajnim mjestima Ciklocentar trgovinama ili putem službene web stranice Ciklocentar.com (LINK)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More