Tom Dumoulin i Team Sunweb se razilaze

Nakon osmogodišnjeg putovanja, Team Sunweb i Tom Dumoulin kreću zasebnim putevima na kraju 2019. sezone.

Po prvim neslužbenim glasinama i vezama bliskim Dumoulinu govori se da će u 2020. okušati u redovima Jumbo-Visma tima. Nizozemac se pridružio timu Sunweb nakon isteka ugovora sa Argos-Shimano u 2012. godini.
 


2014. bila je njegova prijelomna godina kao stručnjaka za kronometarske utrke, s četiri pobjede koje su uključivale njegov prvi državni naslov i brončanu medalju na svjetskim prvenstvima. U 2015. godini Dumoulin je u Vuelta a España zasjao u crvenom dresu i na kraju je nakon nemilosrdne borbe utrku završio na 6. mjestu.

Nizozemac je svoj uspjeh nastavio u 2016. godini s TT olimpijskim srebrom na igrama u Riu, ali najveći uspijeh njegove dosadašnje karijere stigao je tek godinu dana kasnije, kada je osigurao ukupnu pobjedu na Giro d’Italia 2017. godine. Uspjesi za Dumoulin nastavili su se tijekom iste sezone s dvostrukim naslovom svjetskog prvaka u Bergenu, jer je osigurao pobjedu u individualnom kronometru i bio dio uspjeha u osvajanju timske TTT zlatne medalje. 2018. godina bila bi prva godina u kojoj se izborio za Giro-Tour kombinaciju, odvozivši to gotovo do savršenstva jer je osigurao dva druga mjesta.

Dumoulin je objasnio: "Kao vozač uvijek žudite ka najvišim postignućima i neprestano se zapitkujete jeste li još uvijek na pravom mjestu, koji je najbolji tim za vas i gdje su najbolje opcije i mogućnosti. Oduvijek je postojao interes drugih timova, to je normalno, ali uvjeti koje sam imao ovdje su bili ti zbog kojih nikad nisam pregovarao sa drugim timovima. Nakon razočaranja što sam u 2019. propustio Tour i zatekao se kako sjedim kod kuće, počeo sam razmišljati kako bi novo okruženje moglo biti osvježavajuće. Zato sam se odlučio usredotočiti se na interes nekih timova. Bilo je sjajnih ponuda i u ovoj fazi moje karijere sam osjećao da je pravi trenutak da to iskoristim".

"Odlazak doista boli. Moje je srce tu sa ovim timom i zajedno smo postigli sjajne stvari i rezultate na koje sam vrlo ponosan. Sa timom Sunweb dokazao sam da je pobjeda Grand Tour-a moguća i ne sumnjam da bih to mogao ponoviti s njima. Znam da trava neće uvijek biti zelenija nego u Sunweb timu i želim naglasiti da bez njih ne bih nikad mogao doći do mjesta na kojem se danas nalazim. Uvijek ću ostati zahvalan za prilike koje sam imao i priliku koju mi tim tim pruža i omogućava da istražim svoje mogućnosti unutar novog tima".

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More