Transferi: Gamper dolazi, tim BORA-hansgrohe je spreman za 2020. godinu

BORA – hansgrohe ekipa spremna je za sezonu 2020. godine. Posljednji vozač koji je potpisao za tim, a prelazi iz njemačke ekipe je Austrijanac Patrick Gamper, koji je 2019. godine vozio s timom Tirol KTM.

Dvostruki juniorski Austrijski prvak u 2014. i 2015. godini, a zatim i mnogi drugi naslovi u istoj disciplini ove sezone utjecali su na ovo potpisivanje ugovora, no 22-godišnjak je prije svega izvrstan vozač. prisjetimo se njegove sjajne pobjede na drugoj etapi utrke "Tour du Frioul" prošlog rujna.
 


Upitan za prelazak u novi tim Gamper je samo kratko rekao kako je vrlo sretan što je u mogućnosti da otkrije svijeta "World Tour" utrka u 2020 godini.

Peter Sagan će nastupiti na Giro d'Italia 2020

 


"Moram reći da je WorldTour bio fantastično iznenađenje za mene i naravno da imam veliko poštovanje prema zadatku koji je ispred mene. Natjecanje u WorldTouru bit će drugačije iskustvo, ali budući da vozim s jednim od najboljih timova iz pelotona, prijelaz na ovu novu razinu natjecanja trebao bi ići glatko, jedva čekam da otkrijem novo okruženje i ekipu, oduševljen sam i sa nevjerojatnom željan prihvatam ovaj novi izazov i uvjeren sam u činjenicu kako bih mogao imati koristi od najbolje moguće podrške", izjavio je Gamper.

Peter Sagan u potrazi za iskupljenjem

BORA – hansgrohe je također najavio ovaj dolazak i iskoristio ga za formalizaciju svoje radne snage u 2020 godini, a tim će činiti 27 vozača. Dok će Peter Sagan pokušati da što prije zaboravi 2019. godinu koja je bila ispod očekivanja, Pascal Ackermann želi potvrditi da je postao jedan od najboljih sprintera u ekipi, a ujedno će Emanuel Buchmann i Maximilian Schachmann  pokušati sumirati svoje izvrsne rezultate u ovoj sezoni.
 


Ekipa BORA – hansgrohe za 2020 sezonu

Pascal Ackermann (ALL), Erik Baska (SVQ), Cesare Benedetti (ITA), Maciej Bodnar (POL), Emanuel Buchmann (ALL), Marcus Burghardt (ALL), Jempy Drucker (LUX), Matteo Fabro (ITA) Patrick Gamper (AUT), Oscar Gatto (ITA), Felix Grossschartner (AUT), Lennard Kämna (ALL), Patrick Konrad (AUT), Martin Laas (EST), Rafal Majka (POL), Jay McCarthy (AUS), Gregor Mühlberger (AUT), Daniel Oss (ITA), Lukas Pöstlberger (AUT), Pawel Poljanski (POL), Juraj Sagan (SVQ), Peter Sagan (SVQ), Maximilian Schachmann (ALL), Ide Schelling (HOL), Andreas Schillinger (ALL), Michael Schwarzmann (ALL), Rüdiger Selig (ALL)

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More