Tri medalje za Metalac na Šampionatu Srbije u ciklokrosu

Biciklistički savez Srbije uspješno je realizovalo "Prvenstvo Srbije u Ciklokrosu", koje se i ove godine održalo u Velikom Gradištu, na lokaciji Srebreno jezero.

Prvenstvo Srbije je otvoreno za sve uzrasne kategorije, a na kružnoj stazi dužine 1.800 metara učestovali su poletarci, mlađi kadeti, kadeti, juniori, mlađi seniori, seniori, mastersi, gdje su svi vozili određen broj krugova za svaku od katgegorija.
 


Start i cilj su na relaciji Veliko Gradište-Srebrno jezero, trka se vozila po pravilima UCI (Svetske biciklističke federacije) i Biciklističkog saveza Srbije.

Na trci je velik usjpeh ostvario BK Metalac, te vrijedi ona izreka "Ako se po jutru dan poznaje, za Metalac će ovo biti lijepa i uspješna godina".
 

 


Na Državnom Prvenstvu u Ciklokrosu, Dušan Rajović (BK Metalac) je u kategoriji Elite ubjedljivo uzeo pobjedu, što nas nije nimalo iznenadilo, te se okitio zlatom osvojivši prvo mjesto ispred Dušana Veselinovića (BK Partizan).

"Dule je na ovaj način još jednom pokazao veliku volju da pomogne svom matičnom klubu iako je već u velikom profesionalnom klubu Delko", komentirao je Radiša Čubrić.
 


Također, u konkurenciji kadeta Luka Bojović je ubedljivo pobjedio isped kolega iz Borca kao i mlađi kadet Nikola Bogdanović koji je novi Šampion Srbije u kategoriji mlađih kadeta.

"Tri zlata za početak sezone je odličan uspeh, a verovatno medalja ne bi izostala da ni za Lukovića Davida da nije imao defekt. Također, u ženskoj konkurenciji prošlogodišnja prvakinja Teodora Savić Popović se nalazi u Turskoj na pripremama za odlazak na Olinpijske Igre u Tokijo, te je bila sprečena da učestvuje", dodao je Čubrić.

Prvi dio priprema biciklisti Metalca su odradili u Crnoj Gori, a očekuju ih još jedne pripreme u Turskoj, gdje će jedan dio Seniora nastupiti sa Reprezentacijom Srbije.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More