Veselinović pobjednik 7. izdanja utrke “Konavle 100”

Proteklog vikenda BK Konavle je održao tradicionalnu sedmu po redu biciklistički utrku "Konavle 100". Na utrci je sudjelovalo preko 80 natjecatelja, a snagu su okušali na stazama MTB – 30km, Cesta (classic) – 60km i Cesta (Sport) – 120km.

Riječ je o utrci kružnog formata koja je startala i završila u Čilipima, a vozilo se kroz Konavosko polje do Grude, potom magistralom do Zvekovice i opet kroz Konavosko polje do Čilipa.

Na utrci je zbog blizine, učešće uzeo jako velik broj vozača iz Crne gore, u mojoj kategoriji Classic 60km, čak polovica vozača je bilo sa zastavom Crne gore, tako da smo smatrali da će oni biti ti koji će taktizirati, voditi utrku i napraviti dobar posao. No, nakon starta stvari su se odvijale potpuno drugačije, zapravo dogodio se scenarij koji nitko nije mogao zamisliti.
 


Najjača grupa Sport 120km startala je sa 2min. prednosti ispred Classic. Tu se nalazilo par jakih imena iz svijeta biciklizma Veselinović, Barać, Jabuka, Fržop, Stojanov i Vukičević, i iako smo svi imali svog favorita, pobjednika je bilo teško prognozirati.

Nakon starta grupe Classic 60km, krenula je lagana "rekreativna" vožnja, koja je poznata od ranijih godina. Zbog uspona koji je čekao vozače na kraju utrke, svi su čuvali snagu za taj zadnji kilometar brdske završnice. No, onda se dogodio skok i jak tempo koji je zadao Ivan Jarić, a ja sam ga popratio. Čak smo pokušali raditi na smjene, ali grupa predvođena Toni Odak nas je stigla i ponovo bila kompaktna. Zatim, kod crkve u Konavovskom polju sam vidio priliku za novi skok i pokušaj bijega, što je djelomično i uspjelo. Moj skok je pratio Jarić, i nakon kilometra smo ugledali grupu Sport 120km, nastavili smo sa jakim tempom kako bismo spojili u nadi da ćemo napraviti bijeg i tako uz pomoć jačih uspijeti da si osiguramo pobjedu. No, kad smo stigli i spojili sa Sport 120km vidjeli smo da dečki voze lagano, odmaraju i čuvaju se. Uskoro nas je stigla i grupa Classic 60km i bili smo ponovo kompaktni, obje kategorije u jednoj grupi, nešto što se po prvi put dogodilo u organizaciji "Konavle 100".
 


Lagan vožnja i opušten tempo sa ponekim skokom se nastavila u prvom krugu, da bi se u drugom krugu pakao oslobodio. Skok za skokom, jak tempo, najjači vozači su taktizirali i pokušali raditi, kako bi napravili bijeg. Držao sam se grčevito, jer znao sam ako pustim, utrka je za mene završena. I svi smo ne nekako do Zvekavice držali ovih najjačih, a zatim je uslijedila poznata lakat krivina i žestok uspon. Tu su vozači Sport 120km uspijeli da naprave posao, skoče i odu u bijeg. Motoristi su komentirali da se nakon i uspona u Zvekavici na jednom djelu brzina digla i iznad 60km/h. U grupi Classic 60km, svi smo već bili vidno iscrpljeni, a čekao nas je uspon u dužini 1km do cilja.
 

 


Kao najodmorniji i najjači pokazao se Vlatko Sesar (BK Dinamo) završivši u vremenu 1:34:47. Za njim slijede Luka Čupić (TK Herceg Novi) na drugom mjestu i Ivan Gardašević (BK Njegoš) na trećem mjestu.

U grupi Sport 120km kao prvi u cilj trijumfalno na zadnjem kotaču ušao je Dušan Veselinović (BK Partizan) završivši sa vremenom 3:07:16, ispred Antonia Baraća (CMC Aigle) na drugom mjestu i Davida Jabuke (BK Kamen Pazin) na trećem mjestu. Marko Fržop (Individual) završio je na četvrtom mjestu s vremenom 3:07:22, odnosno 6 sekundi zaostatka iza prvoplasiranog Veselinovića.
 

 


"Dolazim iz Beograda, ovo je moja posljednja trka u sezoni i imao sam želju da osvojim prvo mesto što sam na kraju i uspeo. Dobra staza sa dosta brda i krivina, odlična organizacija i jaka konkurencija je bila danas. Tu je bio Barać i Jabuka koji su odlični biciklisti, naravno bilo je tu još dosta vozača koji su bili kandidati za pobedu, ali meni je odgovarao ovaj cilj sa kratkim i jakim usponom i evo uspio sam da pobedim", komentirao je Veselinović nakon utrke.

"Zadovoljan sam svime, srećan sam što sam posjetio Hrvatsku i doću naravno i sledeće godine", dodao je Veselinović.
 


Organizator zahvaljuje svim natjecateljima, hvala što nas pratite i sudjelovanjem uveličavate događaj. "Zahvale idu svim sponzorima, volonterima, Moto Klub "DVIJE ROTE" vrijednim članovima i simpatizerima kluba kao i medijskim predstavnicima na praćenju. Zahvaljujemo načelniku općine i drugim predstavnicima Općina Konavle na sudjelovanju u proglašenju pobjednika i dodjeli medalja. Hvala svima još jednom i nadamo se da se vidimo i dogodine".

Pobjednici po kategorijama

KATEGORIJA Sport 120km 

1. Dušan Veselinović (BK Partizan) 03:07:16
2. Antonio Barać (CMC Aigle ) 03:07:19
3. David Jabuka (BK Kamen Pazin) 03:07:20

KATEGORIJA Classic 60km 

1. Vlatko Sesar (BK Dinamo) 01:34:47
2. Luka Čupić (TK Herceg Novi ) 01:34:51
3. Ivan Gardašević (BK Njegoš) 01:34:57

KATEGORIJA MTB 30km Muškarci 

1. Petar Spaić (BK Mostar) 00:54:15
2. Milovan Domljanović (BK Marjan) 00:54:31
3. Davor Krezić (BK NoSTress ) 00:55:25

KATEGORIJA MTB 30km Žene 

1. Biljana Krtalić (BK Mostar) 01:05:35
2. Antea Kaleb (BK Metković) 01:09:33
3. Aleksandra Tot (TK Kotor – MNE ) 01:18:26

Kompletne rezultate sa utrke "Konavli 100" možete pogledati na ŠTOPERICA.LIVE

 

Foto: Goran Mratinovic / dubrovackidnevnik.rtl.hr 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More