Vuelta a Espana traži od publike da ostanu kući

Organizatori Vuelta a España odlučili su zabraniti prisutnost javnosti na usponima za ovogodišnje izdanje utrke i traži od javnosti da ostane kod kuće.

Dok se španjolska vlada bori protiv širenja Covid-19 u zemlji, organizatori utrke, u koordinaciji sa zdravstvenim vlastima i vladinim izaslanstvima svih teritorija kojim utrka prolazi, složila su se primijeniti niz ograničenja na sprinteve, ciljne linije i planinske prijevoje kako bi se ograničila količina publike.

Iz tih će razloga planinskim prijevojima biti ograničen pristup kako bi se zajamčila zaštita sportaša i osoblja koje radi sa njihovim timovima. Planine koje će biti zabranjene ii kojima će biti ograničen pristup su: Arrate Mountain Pass, La Laguna Negra, Vinuesa, Col du Tourmalet, Orduña, Alto de Moncalvillo, Alto de la Farrapona, Lagos de Somiedo, Alto de l'Angliru, Mirador de Ezaro, Dumbria i Alto de la Covatilla.

Organizacija utrke – koja će se održati od 20. listopada do 8. studenog – također je pokrenula kampanju tražeći od navijača da ostanu kod kuće i gledaju je od kuće kako bi se izbjegla bilo kakva gužva koja okružuje događaj.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More