11. GIANT MTB Zimska Liga

Početak zimske lige na stazi u Stazinama krenula po planu, lijepo vrijeme na jednoj od najljepših staza lige koja se nalazi tik ispod

Grobničkog dvorca uz sam potočić uz nove pokrovitelje lige Gianta i Smart Growa koji će uvelike olakšati organizaciju iste i usrečiti mnoge vozače svojim nagradama.

Današnja staza bila je idealna za zagrijavanje, zbog svojeg kružnog formata i dužine od 2.800 m, a visinska razlika je 50 m. Staza je većinom ravna i nije tehnički zahtjevna stoga je idealna za početnike i djecu da uz prekrasnu prirodu i čist zrak provedu lijepu biciklističku avanturu.

"Želja nam je napraviti pomak u ciklo-turizmu na području Grobnišćine. Područje je savršeno za tu namjenu i ima fenomenalan prirodni potencijal. Ovo je početni temelj, a nadamo se da ćemo u budućnosti taj cilj i ostvariti uz suradnju s institucijama", kazao je Hrvoje Brnelić iz Biciklističkog kluba Grobnik.

 

Osamdesetak vozača se tako našlo na startu dvaju utrka, dječje i glavne, kao i uvijek pozitivna atmosfera uz dozu natjecateljskog duha popratili su ovu rekreativnu utrku. Staza je dinamična uz lijepe prolaze lokalnim šumicama utabanim putovima i prolazom kroz mali potočić. Publika se postavila na zanimljivije dijelove i bodrila sve vozače koji su na kraju imali lijepi osmjeh na licu.

Organizator uz pomoć Općine Jelenje pobrinuo se da na kraju utrke vozači vrate svoje energije toplim grahom i čašom toplog čaja, a najsretniji su otišli doma kuponima sponzora GIANT koji se dijele po sistemu lutrije, dok je Smart Grow nagradio najuspješnije prvoplasirane svojim proizvodima.

Ukupni pobjednik utrke bio je stari znanac lige Gregor Sikošek ispred našeg poznatog cestovnog biciklista Roberta Kišerlovskog koji je utrku iskoristio kao dio dnevnog treninga, a na trećem mjestu se našao Mateo Franković. Cestovnjaci su dominirali na MTB utrci bi mogao također biti naslov, ali svakako je najvažnije druženje i kretanje i u ovim zimskim danima.

"Svakako bi se zahvalio sponzorima ovogodišnje utrke, a to su Giantt, Smart Grow Shop i Općina Jelenje koja je podržala ovu manifestaciju i uvelike nam pomogla da to organiziramo danas na opće oduševljenje nemalog broja ljudi, koji su stigli u naš kraj", zaključio je Brnelić.

Rezultate po kategorijama možete pogledti OVDJE.           

Ukupne rezultate možete pogledati OVDJE.                  

Press: Manuel Vigini 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More