5 najskupljih bicikla na tržištu

Bez obzira što je ove godine na vašem popisu novogodišnjih želja, šanse za posjedovanjem nekih od slijedećih bicikala su jako male, no uvijek možemo “sliniti” za njima.

Zavirujući u neke od najskupljih bicikala na tržištu, moramo pitati koliko ste spremni potrošiti za iste?

 

Trek Butterfly Madone


Čak i jeftiniji Madone modeli  prodaju se po cijeni od 5000 do 13.000 dolara, ali kada je model koji je koristio Lance Armstrong u utrci Tour de France 2009. otišao na aukciju kako bi prikupio novac za dobrotvorne svrhe u Sotheby'su , zajedno s malo dodatnog umjetničkog djela Damiena Hirsta koji je stavio prava krila leptira na obod, donio je vrijednost od 500,000 dolara.

 

 

Trek Yoshimoto Nara
 

Jedinstveni set prilagođene dodatne opreme, kao i tehnička izvrsnost bicikla, čini se da su bili preduvjet za cijenu Treka Yoshimoto Nara. Konceptni bicikl ukrasio je poznati japanski pop izvođač, Yoshitomo Nara, i još jednom je Sotheby's radio svoju čaroliju, prodavajući bicikl za 200.000 dolara kao pomoć Lance Armstrong Live Strong temeljima 2009. godine.

 

 

Auramania Crystal Edition


Ovaj bicikl se ne može mjeriti s prva dva na ovom popisu, Gold Bike Auramania Crystal Edition je prvi na ovom popisu koji je sam sebi dao visoku cijenu, bez potrebe za slavnim osobama. Svaki vidljivi dio bicikla je u 24-karatnom zlatu. Uz to bicikl je sadržavao 600 kristala Swarovski i prestižno sjedalo marke Brooks. Srećom, po impresivnoj cijeni od 103.000 dolara, bicikl ograničenog izdanja također je dobio 10-godišnju garanciju.

 

 

Chrome Hearts X Cervelo
 

Osnova ovog modela je Cervélo P4 TT bicikla, koji košta oko 6.000 dolara. Ovom izdanju dodani su dijelovi koji mu dižu cijenu do vrtoglavih brojeva.  Chrome Hearts, je obrađen umjetničkim djelima, poput dragulja, kožnim sjedalom, srebrnim križem i kultnim motivom Chrome Hearts. 2010 godine je prodan za 60.000 dolara.

 

 

 

Električni bicikl eRockit

 

2008. godine eRockit je predstavio najskuplji električni bicikl na svijetu. Dostupan u smislu korištenja, ali sigurno ne u smislu cijene. Odlazak do 50mph bio je brz i moderan, ali je izgledao pomalo čudno. U to su vrijeme električni bicikli bili novost i uglavnom su se prodavali za 1.000 do 5.000 dolara, ali ovaj je bio opisan kao "ljudski hibrid" – koji se odnosi na kombinaciju električnog motora i performansi njegovog ljudskog vozača i koštao je zamamnih 44.000 dolara.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More